Death in the Afternoon

De Death in the Afternoon-cocktail is vernoemd naar het gelijknamige boek van auteur en cocktailliefhebber Ernest Hemingway. Hemingway kan je misschien kennen van de Hemingway Special, gebaseerd op de klassieke Daiquiri. Er wordt vaak gezegd dat Hemingway vaak cocktails dronk tijdens het schrijven, vooral zijn favoriete cocktail, de Mojito, maakte hij vaak. Het verhaal gaat dat Hemingway de cocktail heeft bedacht nadat hij in Frankrijk onder de indruk was geweest van de smaak van Absint en daar iets mee wilde.

De bijzondere, melkwitte kleur van deze cocktail wordt veroorzaakt door de reactie van champagne op Absint. Het drankje wordt hierdoor ietwat ondoorzichtig en oogt hierdoor wit.

Deze cocktail is perfect voor mensen die nog nooit Absint hebben gedronken en er graag eens een cocktail mee willen maken, maar kan uiteraard ook worden gedronken door ervaren cocktailbereiders.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Giet de Absinth in een glas en top up met de gekoelde champagne
  • 2.
    Serveer direct

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl