Mimosa

Een mimosa is een cocktail gemaakt uit champagne en gekoeld citrusvruchtensap, doorgaans sinaasappelsap. Traditioneel wordt deze wijncocktail geserveerd in een groot champagneglas bij de brunch, op bruiloften, in de zakenklasse in vliegtuigen of in de eerste klas in sommige langeafstandstreinen.

De mengverhouding van de ‘klassieke mimosa’ verschilt per bron. Mimosa wordt zonder ijs gedronken.

De cocktail is genoemd naar de geelbloemige plant mimosa, in het Latijn Acacia dealbata genaamd. De combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap wordt al eeuwenlang genuttigd in Spanje, voornamelijk in de regio’s Valencia, Castellón, Alicante en Catalonië waar sinaasappels en cava alomtegenwoordig zijn. Mousserende wijn werd in Spanje tevens geconsumeerd met het sap van appels, druiven en andere vruchten.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Zorg ervoor dat beide ingrediënten goed gekoeld zijn en meng ze vervolgens door het glas
  • 2.
    Serveer koud

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl