Een mimosa is een cocktail gemaakt uit champagne en gekoeld citrusvruchtensap, doorgaans sinaasappelsap. Traditioneel wordt deze wijncocktail geserveerd in een groot champagneglas bij de brunch, op bruiloften, in de zakenklasse in vliegtuigen of in de eerste klas in sommige langeafstandstreinen.
De mengverhouding van de ‘klassieke mimosa’ verschilt per bron. Mimosa wordt zonder ijs gedronken.
De cocktail is genoemd naar de geelbloemige plant mimosa, in het Latijn Acacia dealbata genaamd. De combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap wordt al eeuwenlang genuttigd in Spanje, voornamelijk in de regio’s Valencia, Castellón, Alicante en Catalonië waar sinaasappels en cava alomtegenwoordig zijn. Mousserende wijn werd in Spanje tevens geconsumeerd met het sap van appels, druiven en andere vruchten.
Deze klassieke Franse cocktail is vernoemd naar de impact die een Frans legerkan
Deze zoete paarse cocktail is de perfecte mix van zoet en bubbels, hij is subtie
Deze cocktail, bedacht door auteur Ernest Hemingway, is vernoemd naar zijn gelij
Enige tijd nadat de originele Kir populair was geworden, begonnen barmannen de w
De naam van deze cocktail is afgeleid van de "Royale" ingrediënten die er in zi
Deze Peach Bellini is een variatie op de klassieke bellini. Het is een ijskoude,
Deze cocktail, oorspronkelijk uit 1869, werd eerst in London bereidt, maar wordt
Deze winterse Paloma bouwt verder op de klassieke smaken van een klassieke Palom
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.