Afbeelding van De lekkerste Groene Cocktails

De lekkerste Groene Cocktails

Gepubliceerd op 2024-03-11

Bij de kleur groen denk je misschien niet meteen aan cocktails, maar er bestaan genoeg overheerlijke groene cocktails die je thuis kan maken. Misschien zoek je een cocktail voor een Saint Patricks day-feest, is groen je favoriete kleur of heeft je vriendengroep een speciale band met de kleur groen. Allemaal valide redenen om eens te kijken naar welke groene cocktails er allemaal bestaan. Met deze groene drankjes weet je zeker dat het een geslaagd feest word!

Hieronder vindt je de beste groene cocktailrecepten. De meeste gebruiken Blue Curaçoa of Midori, een Japanse meloenlikeur, om de cocktail de juiste kleur te geven. Heb je deze ingrediënten niet in huis, dan wordt het misschien lastig om deze opvallende cocktails te maken. Gelukkig hebben we nog genoeg andere gekleurde cocktails, zoals deze lijst met de beste blauwe cocktails, of deze lijst met de mooiste roze cocktails. Genoeg om uit te kiezen dus, maar ben je nou op zoek naar een lekkere groene cocktail, lees dan snel verder.

Grasshopper

Deze muntige chocoladecocktail maak je met creme de menthe, creme de cacao en cream. Hij is romig, zacht van smaak en erg aanwezig door zijn groene kleur. Hij is niet alleen lekker overdag, maar kan ook perfect worden gedronken als dessert.

Inspiratieafbeelding voor Grasshopper Bekijk Recept

Caipirinha

De Caipirinha is een cocktail die makkelijk te maken is en maar weinig ingrediënten vereist. Hij is misschien niet helemaal groen van kleur, maar omdat hij transparant is en wordt gegarneerd met limoenpartjes voegen we hem toch graag toe aan deze lijst. Deze Braziliaanse cocktail maak je met limoen, cachaça, ijs en suiker en heb je zo in elkaar gedraaid.

Inspiratieafbeelding voor Caipirinha Bekijk Recept

Mojito

De Mojito, wie kent hem niet? Deze cocktail is, net zoals de Caipirinha, misschien transparant van kleur, maar omdat je hem garneert met limoen en verse muntblaadjes krijgt hij weldegelijk een groene kleur. De Mojito is een wereldwijde klassieker, en kon haast niet ontbreken op deze lijst.

Inspiratieafbeelding voor Mojito Bekijk Recept

Tequila Sunset

Deze groen-blauwe cocktail maak je met Blue Curacao en Tequila. De cocktail heeft een mooie overgang van een diepblauwe kleur naar een geeloranje kleur, maar daar tussenin een donkergroene laag. Om dit effect goed te laten slagen heb je wel wat oefening nodig, maar aangezien deze manier van bereiden vaker voorkomt in de cocktailwereld, bijvoorbeeld ook bij de Tequila Sunrise, is dit alleen maar waardevol.

Inspiratieafbeelding voor Tequila Sunset Bekijk Recept

Gin Smash

Ook deze cocktail haalt zijn groene kleur uit de verse muntblaadjes die je gebruikt. De rest van de cocktail bestaat namelijk maar uit drie ingrediënten, gin, suiker en eventueel een sinaasappelschijfje. Hij is dus super makkelijk om te maken, maar heeft wel een super uitgesproken smaak. Perfect voor wanneer je een snelle, lekkere cocktail wilt maken.

Inspiratieafbeelding voor Gin Smash Bekijk Recept

Basil Smash

Deze bijzondere cocktail haalt zijn groene kleur uit de verse basilicumblaadjes. Hij heeft ook een duidelijke basilicumsmaak, wat extra wordt versterkt door de garnering met enkele van deze groene blaadjes. Hij heeft wat weg van een Gin Sour, maar deze donkergroene cocktail heeft een uitgesprokenere smaak, en lijkt hierdoor ook een beetje op een Whiskey Smash.

Inspiratieafbeelding voor Basil Smash Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl