Whiskey Smash

De Whiskey Smash is een cocktail die al in 1887 werd beschreven, in het boek The Bartenders Guide. Voor deze smash is het belangrijk dat je de citrusvruchten goed "smasht", ofwel fijnstampt. Hierdoor komen niet alleen de smaken vrij, maar komen ook de oliën in de schil van de citroen in de cocktail terecht. Door enkele verse muntblaadjes toe te voegen ervaar je tijdens het drinken een diepere smaak. De cocktail heeft veel weg van, en is deels geïnspireerd op, de Gin Smash, een vergelijkbare cocktail met Gin.

In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw werd de cocktail in New York, New York populairder, grotendeels door Dale DeGroff, die de cocktail in de Rainbow Room op het menu zette. Hierdoor is deze klassieke cocktail uit de vergetelheid geraakt en is hij weer op meer plekken te bestellen.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Gooi de citroenschijfjes in een shaker en pureer met een muddler
  • 2.
    Voeg de bourbon, suikersiroop, munt en wat ijs toe en schud tot de buitenkant van de shaker koud is
  • 3.
    Giet de cocktail in een glas gevuld met nieuw ijs, door een double strainer
  • 4.
    Garneer met een paar muntblaadjes

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl