Afbeelding van De beste dessertcocktails

De beste dessertcocktails

Geupdate op 2024-01-31

Zelfs na een lekker diner kan je een cocktail drinken, namelijk als dessert. Er zijn cocktails die bij elk seizoen, elke maaltijd en elk tijdstip passen. Zo kan je een Lemon Tarte perfect drinken in de zomer na een kort diner met vrienden, terwijl de Irish Coffee perfect is in het najaar, of wat later op de avond. Hieronder vindt je een lijst met de beste after-dinner cocktails. Ben je meer geïnterneerd in een wat sterkere Digestief, kijk dan eens naar onze lijst met de beste digestieven.

Cocktails zijn ook goed voor speciale momenten, zoals voor wanneer je je verjaardag viert of gewoon gezellig met vrienden samen bent. Het is leuk om iets anders te proberen dan gewoon koffie of thee na het eten. Met cocktails kun je een feestelijke sfeer creëren en het dessert extra speciaal maken. Zelfs als je eigenlijk al vol zit van het eten, kun je nog steeds genieten van een heerlijke cocktail als toetje, want voor een toetje is altijd plek, toch? Het is een leuke manier om je maaltijd af te sluiten en iets speciaals te delen met de mensen om je heen. Dus lees snel verder, want hieronder vindt je de beste cocktailrecepten om te gebruiken als dessert.

Lemon Meringue Cocktail

Deze lemon Meringue cocktail is niet een niet te missen dessertcocktail! Door de rand van het glas met koekjes te versieren krijg je een extra feestelijk uiterlijk.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Meringue Cocktail Bekijk Recept

Lemon Cheesecake

Dit recept heeft veel weg van het recept hierboven, maar is iets makkelijker in bereiding en vereist iets simpelere ingrediënten. Dit maakt hem echter niet minder lekker!

Inspiratieafbeelding voor Lemon Cheesecake Bekijk Recept

Chocolate Summer Joy

Deze cocktail wordt gemaakt met witte-chocoladelikeur, een likeur die bij vrijwel elke slijterij te verkrijgen is maar niet heel bekend is. Door bramen in dit recept te gebruiken krijg je een lekkere smakencombinatie die uitnodigt tot meer.

Inspiratieafbeelding voor Chocolate Summer Joy Bekijk Recept

Lemon Tarte

Deze Lemon Tarte lijkt een beetje op de lemon cheesecake hierboven, maar is iets simpeler in uitvoering. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en je hebt hem zo klaar.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Tarte Bekijk Recept

Tiramisu Martini

Deze overheerlijke variant op de Martini kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Je maakt hem met Baileys Tiramisu, waardoor je meteen met een fantastisch ingrediënt begint. Deze cocktail heeft een lichte koffiesmaak, maar de smaak van tiramisu heeft duidelijk de overhand.

Bekijk Recept

Boss Brûlée

Deze zoete cocktail smaakt niet alleen naar een Crème brûlée, hij lijkt er ook nog eens op. Door zijn witte kleur en garnering van gekarameliseerde suiker heeft hij alle kenmerken van een traditionele Crème brûlée. Gebruik een rietje om de suikerlaag te doorbreken en drink hem daarna met ditzelfde rietje op.

Inspiratieafbeelding voor Boss Brûlée Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl