Basil Smash

Deze bijzondere cocktail is hartig van smaak en bevat een goede hoeveelheid basilicumblaadjes (je kan in dit recept beter te veel dan te weinig basilicum toevoegen). Door in dit recept echte basilicumblaadjes te gebruiken, krijg je een authentieke smaak die niet na te bootsen is met siropen of smaakstoffen.

De Basil Smash is een moderne versie van de Gin Sour en werd in Duitsland bedacht, door Urish Meyer. De cocktail is razendsnel opgepakt door de wereldwijde bartendercommunity en hij is nu over vrijwel de hele wereld te drinken. De cocktail lijkt een beetje op de Whiskey Smash maar is wat smaakvoller. Mocht je de groene Basil smash lekker vinden, dan vind je de kleurrijke paarse Bramble waarschijnlijk ook fantastisch.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Kneus de basilicumblaadjes en het citroensap voorzichtig in een shaker en kneus alles met een stamper samen. Bewaar eventueel een paar basilicumblaadjes als garnering
  • 2.
    Voeg de suikersiroop en gin toe en vul aan met ijs
  • 3.
    Schud krachtig en gebruik een dubbel strainer om het drankje in een rocks glas gevuld met ijs te gieten
  • 4.
    Garneer met basilicumblaadjes
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De lekkerste Groene Cocktails .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl