Afbeelding van De beste cocktails voor oud en nieuw

De beste cocktails voor oud en nieuw

Gepubliceerd op 2023-12-27

Oud en nieuw is dé tijd van het jaar om die nieuwe, feestelijke cocktail die je altijd al wilde maken eens te proberen. Blaas iedereen omver met deze sprankelende cocktails. De lijst bevat voor ieder wat wils, zo zijn er cocktails die in een mum van tijd gemaakt zijn, maar ook cocktails die wat meer tijd kosten. En mocht je nou geen prosecco of champagne in huis hebben? Er zitten ook een paar recepten tussen waarvoor je een van deze ingrediënten niet nodig hebt.

Dus heb je cocktailinspiratie nodig voor jouw nieuwjaarsfeest, of misschien wel voor de nieuwjaarsborrel van je vereniging, studieclub of een andere feestelijke gebeurtenis, in de lijst hieronder vind je vast een cocktail die er bij past!

French 75

Deze zachte cocktail maak je met gin, champagne, citroensap en suiker. Hij is super simpel om te maken, maar ziet er erg elegant uit, mede door de verschillende garneeropties die je hebt. Het is een best klassieke cocktail, en hoewel hij onder bartenders erg bekend is, is er een grote kans dat niemand op jouw feestje hem ooit écht heeft geprobeerd.

Inspiratieafbeelding voor French 75 Bekijk Recept

Mimosa

De Mimosa, een échte klassieker. Je maakt hem met sinaasappelsap en champagne (of prosecco), verder niks. Je maakt ook deze cocktail dus in een handomdraai, ideaal als je 10 minuten voor 00:00 nog snel een lekkere cocktail in je hand wilt hebben.

Inspiratieafbeelding voor Mimosa Bekijk Recept

Purple Rain Cocktail

Deze zoete, paarse cocktail is elegant en geschikt voor bijna iedereen. Je hebt er wel wat meer ingrediënten voor nodig, maar dat maakt deze cocktail ook wat specialer dan de bovenstaande cocktails. Probeer deze zoete cocktail eens uit, grote kans dat je hem fantastisch vindt!

Inspiratieafbeelding voor Purple Rain Cocktail Bekijk Recept

Kir Royale

De Kir Royale is de complexere versie van een Kir, en de basis van de bovenstaande Purple Rain. Hij bevat enkel mousserende wijn en crème de cassis, een rodebessenlikeur. Deze likeur maakt de cocktail iets zoeter, terwijl de mousserende wijn voor een chique beleving zorgt.

Inspiratieafbeelding voor Kir Royale Bekijk Recept

Russian Spring Punch

De Russian Spring Punch lijkt erg op bovenstaande Kir Royale, maar gebruikt een goede scheut wodka, hier komt dan ook het "Russian" gedeelte van de naam vandaan. Hij is hierdoor iets zwaarder, maar ook geschikter voor mensen die van wat complexere cocktails houden.

Inspiratieafbeelding voor Russian Spring Punch Bekijk Recept

Spritz

De Spritz lijkt erg op een welbekende Aperol Spritz, maar deze cocktail wordt gemaakt met Campari, waardoor hij iets minder zoet is. Hij heeft een iets complexere smaak en is erg lekker om te drinken later op de avond.

Inspiratieafbeelding voor Spritz Bekijk Recept

Bellini

Deze ijskoude, zoete cocktail maak je met Peach Snapps, een zoete likeur die wordt gemaakt van perziken. Dit is een van de beste recepten om te maken met Peachtree, de perzikenlikeur van Bols.

Inspiratieafbeelding voor Bellini Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl