New York Sour

De New York Sour is een van de beroemdste variaties op de wereldberoemde Whiskey Sour, met een groot verschil. Je maakt de New York Sour namelijk met een scheutje droge rode wijn, waardoor de cocktail een bijzondere, rood-roze kleur krijgt. Hij ziet er erg complex uit, mede door het kleurverloop, maar is in werkelijkheid erg makkelijk om te maken.

Er is niet een duidelijke consensus over waar en wanneer de New York Sour is bedacht, maar veel bronnen verwijzen naar Chicago. Een bar in New York zou de cocktail vervolgens hebben overgenomen en hernoemd, en de naam is daarna nooit meer los gelaten. De cocktail heeft onder verschillende namen bestaan, zoals bijvoorbeeld de Continental Sour.

Hoewel je elke rode wijn kan gebruiken, raden wij aan een Bordeaux te gebruiken. Deze aromatische wijn past het best bij dit recept en geeft de lekkerste cocktail.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Shake de whisky, het sap van de citroen en de poedersuiker met ijs in een shaker en zeef in een whiskyglas
  • 2.
    Giet de bordeaux bovenop
  • 3.
    Garneer met het halve schijfje citroen en de kers en serveer
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: Cocktails met een prachtig kleurverloop .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl