De New York Sour is een van de beroemdste variaties op de wereldberoemde Whiskey Sour, met een groot verschil. Je maakt de New York Sour namelijk met een scheutje droge rode wijn, waardoor de cocktail een bijzondere, rood-roze kleur krijgt. Hij ziet er erg complex uit, mede door het kleurverloop, maar is in werkelijkheid erg makkelijk om te maken.
Er is niet een duidelijke consensus over waar en wanneer de New York Sour is bedacht, maar veel bronnen verwijzen naar Chicago. Een bar in New York zou de cocktail vervolgens hebben overgenomen en hernoemd, en de naam is daarna nooit meer los gelaten. De cocktail heeft onder verschillende namen bestaan, zoals bijvoorbeeld de Continental Sour.
Hoewel je elke rode wijn kan gebruiken, raden wij aan een Bordeaux te gebruiken. Deze aromatische wijn past het best bij dit recept en geeft de lekkerste cocktail.
De Imperial Fizz is een verfijnde, verfrissende cocktail met een goede combinati
De Happy Apple is een frisse, zoete cocktail die je maakt met appelcider en citr
Deze beroemde cocktail is voor het eerst gemaakt rond 1917 en wordt gemaakt met
The Aviation is een klassieke gin-cocktail die teruggaat tot het begin van de 20
Deze cocktail is opgenomen in het IBA-register, wat betekend dat het een échte
De nationale cocktail van Peru en Chili, met noten van nootmuskaat en Brandy.
Deze cocktail bevat maar een paar ingrediënten en heeft een overheerlijke citro
Deze koude, blauwe cocktail zorgt zeker voor een wow-effect op jouw feest! Door
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.