Whiskey Sour

De klassieke Whiskey Sour is een klassieke cocktail die het best kan worden gemaakt met bourbon, hoewel elke whisky zal werken. Verder gebruik je citroensap voor een zuurtje en suikersiroop om de cocktail in balans te brengen. Om een écht lekkere Whiskey Sour te maken kan je het best verse ingrediënten gebruiken, dus verse citroensap en zelfgemaakte suikersiroop, maar mocht je daar niet de tijd voor hebben kan je uiteraard ook ingrediënten uit de supermarkt gebruiken.

Je kan de Whiskey Sour ook maken met eiwit, hierdoor wordt de cocktail extra zacht en romig. Meer over de Whiskey Sour met eiwit lees je hier.

Omdat de rol die de bourbon speelt zo groot is, is het van belang een whiskey te kiezen die je lekker vind. Pak daarom niet de goedkoopste bourbon uit de slijterij, maar investeer in een goede fles. En wil je variëren op dit recept? Probeer dan eens de New York Sour, die je aftopt met rode wijn.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Voeg alle ingrediënten plus ijs toe aan een shaker
  • 2.
    Geef het een paar goede shakes (je wilt het niet te veel water geven) en giet het in een kort glas met ijs
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De lekkerste cocktails voor bij een kampvuur .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl