De Rose Royale is een elegante versie van de Kir Royale. Het enige dat nodig is, zijn een paar druppels rozenwater om een extra frisse twist te geven. De magie zit hem in de techniek: door het rozenwater aan het oppervlak van de drank toe te voegen (in plaats van het te mengen met de crème de cassis) kan de geur worden opgetild door de koolzuur van de mousserende wijn, waardoor een rozenaroma ontstaat als het drankje wordt gedronken.
Het originele recept van Marcel vraagt om Prosecco, een droge, witte, mousserende wijn. Je kunt elke mousserende wijn gebruiken die je lekker vindt – we geven zelfs de voorkeur aan mousserende roséwijn, al was het maar om het thema op te bouwen.
De Kir, soms ook wel onterecht Kir Royale genoemd, is een echte klassieker. Simp
De Vermouth Cassis is een zeer eenvoudige en lichte drank, perfect voor warme zo
The Port Authority, van Thomas Waugh van Death & Co, is een heerlijke zure c
Bourbon en cassis werken verrassend goed samen, vandaar de combinatie in dit ger
Enige tijd nadat de originele Kir populair was geworden, begonnen barmannen de w
Deze zoete zomercocktail maak je met creme de cassis, cachaça en witte wijn. Hi
De New York sour lijkt veel op een Whiskey Sour, maar deze bijzondere cocktail m
Deze romige cocktail is niet heel bekend, maar wel zeer anatrekkelijk
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.