Rose Royale

De Rose Royale is een elegante versie van de Kir Royale. Het enige dat nodig is, zijn een paar druppels rozenwater om een extra frisse twist te geven. De magie zit hem in de techniek: door het rozenwater aan het oppervlak van de drank toe te voegen (in plaats van het te mengen met de crème de cassis) kan de geur worden opgetild door de koolzuur van de mousserende wijn, waardoor een rozenaroma ontstaat als het drankje wordt gedronken.

Het originele recept van Marcel vraagt om Prosecco, een droge, witte, mousserende wijn. Je kunt elke mousserende wijn gebruiken die je lekker vindt – we geven zelfs de voorkeur aan mousserende roséwijn, al was het maar om het thema op te bouwen.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

  • 1. 0.25 part Crème de Cassis
  • 2. 4 parts Sparkling rosé wine
  • 3. 3 drops Rose water

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Voeg de crème de cassis toe aan een fluitglas
  • 2.
    Top met de mousserende witte of roséwijn en voeg de druppels rozenwater toe aan het oppervlak van de drank

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl