Crème de cassis is een zoete donkerrode likeur met zwartebessensmaak. De moderne versie van de drank verscheen voor het eerst in de omgeving van Bourgondië in 1841 en verving de "Ratafia de Cassis" van eerdere eeuwen.
Crème de cassis is een zoete donkerrode likeur met zwartebessensmaak. De moderne versie van de drank verscheen voor het eerst in de omgeving van Bourgondië in 1841 en verving de "Ratafia de Cassis" van eerdere eeuwen.
De Kir, soms ook wel onterecht Kir Royale genoemd, is een echte klassieker. Simpel om te maken, maar twee ingrediënten, en vrijwel iedereen vindt hem lekker
De Vermouth Cassis is een zeer eenvoudige en lichte drank, perfect voor warme zomerdagen of wanneer je een licht vleugje alcohol wilt, met heel veel verfrissing
The Port Authority, van Thomas Waugh van Death & Co, is een heerlijke zure cocktail die er zoeter uitziet dan hij in werkelijkheid is
De Rose Royale is een variatie op de klassieke Kir Royale, met een rose-twist
Bourbon en cassis werken verrassend goed samen, vandaar de combinatie in dit gerecht
Enige tijd nadat de originele Kir populair was geworden, begonnen barmannen de wijn te vervangen door champagne om de drank iets chiquer te maken
Deze zoete zomercocktail maak je met creme de cassis, cachaça en witte wijn. Hij is fris, fruitig en wat ons betreft maak je er meteen een hele pitcher van
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.