Lucy Basilia

Kendra Thompson's Lucy Basilia wordt al bijna tien jaar geserveerd in Australië, en het is duidelijk waarom: de frisse, heldere smaken passen perfect bij gefrituurd eten en zuidelijke specialiteiten. Als je een tekort hebt aan gewone sodawater of bruisend water, is een gearomatiseerd bruisend water met een subtiele citroen- of bessensmaak ook bruikbaar. Als je de voorkeur geeft aan een helderder drankje, zeef het dan dubbel door een fijne zeef in het glas. Door het maar een keer te zeven krijg je een rustiekere uitstraling, ongebruikelijk voor een cocktail met bessenpitjes, maar in dit geval helemaal op zijn plaats.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Begin met het voorzichtig door elkaar stampen van de bramen en basilicum in een shaker
  • 2.
    Voeg ijs, wodka, honingsiroop en citroensap toe en schud goed
  • 3.
    Zeef (dubbel zeef als je dat wilt) in een groot, met ijs gevuld glas en top af met bruisend water
  • 4.
    Garneer met een schijfje citroen en verse bramen en basilicumblaadjes

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl