Afbeelding van Whiskey Sour met Eiwit

Whiskey Sour met Eiwit

Deze variatie op de Whiskey Sour maak je met eiwit. Omdat niet iedereen eiwit kan drinken, hebben we twee varianten van dit recept. In dit recept lees je hoe je een whiskey sour maakt mét eiwit.

De Whiskey Sour is een cocktail die iedere barman waarschijnlijk wel kent. Je maakt hem met bourbon (hoewel een andere whisky ook werkt), citroensap en suikersiroop. In dit recept gebruik je ook een eiwit om de cocktail extra romige en zachte smaak te geven. Ook geeft dit eiwit de cocktail een prachtige witte schuimkraag, iets dat de whiskey sour zonder eiwit niet heeft. Omdat je weinig ingrediënten gebruikt, is het belangrijk dat je een whisky van hoge kwaliteit gebruikt, en het liefst vers citroensap en zelfgemaakte suikersiroop.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Vul een shaker met ijsblokjes
  • 2.
    Voeg alle ingrediënten toe
  • 3.
    Schud en zeef in een rocksglas
  • 4.
    De Whiskey Sour kan on the rocks geserveerd worden met een kers, of recht omhoog

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl