Mary Pickford

De Mary Pickford is een cocktail bedacht rond 1920, ten tijde van de Amerikaanse drooglegging. Hij werd bedacht door Fred Kaufman in het "Hotel Nacional de Cuba", voor actrice Mary Pickford. Mary was in Cuba om een film op te nemen met familievriend Charlie Chaplin. In het boek "When It's Cocktail Time in Cuba" uit 1928 word de cocktail voor het eerst genoemd, samen met de vergeten cocktail de El Presidente.

In dit boek word het belang genoemd van verse ingrediënten. Volgens de auteur dien je voor dit recept vers ananassap te gebruiken, hoewel we snappen dat dit extra werk geeft zijn we het wel met de auteur eens. Alleen zo krijg je de diepe roze/paarse kleur die je zoekt in deze cocktail. De maraschinolikeur wordt in de eerste versies van het recept niet genoemd en is dus waarschijnlijk later toegevoegd, maar wat ons betreft is de toevoeging onmisbaar voor een geslaagde Mary Pickford.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Schudden
    Voeg alle ingrediënten samen in een shaker
  • 2. Zeven
    Zeef uit in een gekoeld groot cocktailglas

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl