Deze dorstlessende cocktail is uitermate geschikt om te drinken na een dag aan boord. Hij heeft zelfs een award gewonnen bij Sailing World Magazine's Ultimate Boat Drink Contest. Je maakt hem met witte rum, ginger beer, citroensap, paarse basilicum en crushed ice. De paarse basilicum die je in dit recept gebruikt zorgt er voor dat de drank een aantrekkelijke, lichtpaarse kleur krijgt. Ook geeft de basilicum zijn smaak af aan de cocktail, waardoor je een bijzondere combinatie van smaken krijgt.
De naam van deze cocktail komt is afgeleid van de kleur van deze cocktail. De kleur van de cocktail heeft veel weg van "avondrood", de rood/paarse kleur die de lucht 's avonds soms heeft.
De Happy Apple is een frisse, zoete cocktail die je maakt met appelcider en citr
Deze beroemde cocktail is voor het eerst gemaakt rond 1917 en wordt gemaakt met
The Aviation is een klassieke gin-cocktail die teruggaat tot het begin van de 20
Deze cocktail is opgenomen in het IBA-register, wat betekend dat het een échte
De nationale cocktail van Peru en Chili, met noten van nootmuskaat en Brandy.
Deze cocktail wordt gemaakt met Blue Curaçao en heeft hierdoor een hele aantrek
De sazerac is ontstaan in New Orleans in de 19e eeuw en lijkt qua smaak het mees
Cocktails worden vaak geassocieerd met de zomer, maar kunnen ook nog prima gedro
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.