Chocolate Piña Colada

Deze variant op de klassieke Piña Colada is perfect voor elke chocaholic! Door de toegevoegde chocolade (en eventuele suiker) wordt de cocktail iets zoeter en krijgt hij een hele andere smaak. Omdat je in deze cocktail echte chocolade gebruikt, kan je niet om deze verleidelijke smaak heen.

In dit recept moet je zelf met een hele kokosnoot aan de slag. Wil je dit liever niet? Gebruik dan kokosmelk uit de supermarkt.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Pak de kokosnoot en breek hem doormidden. Vang het water op in een schaal om op te drinken of in een ander recept te gebruiken.
  • 2.
    Schraap de kokosnoot met een kokoskrabber en verzamel al het vlees.
  • 3.
    Doe het kokosvlees in een blender en het voeg water toe. Blend tot er één gladde massa ontstaat.
  • 4.
    Gebruik een kaasdoek om de kokosmelk te zeven en koel het in een koelkast.
  • 5.
    Doe de overige ingrediënten samen met de kokosmassa in een blender. Mixen tot een gladde substantie. Voeg eventueel nog wat suiker naar smaak toe om de cocktail iets zoeter te maken.
  • 6.
    Schenk het mengsel in een rond glas. Scheer wat chocolade voor de garnering.
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste Piña Colada recepten .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl