Boss Brûlée

Deze zoete cocktail maak je met het bijzondere Koekie-likeur, een zoete, karamel-achtige Nederlandse likeur. Samen met de wodka, vanillelikeur en suikersiroop maakt dit voor een overheerlijke, romige cocktail, die smaakt naar een echte crème brûlée. Deze cocktail is perfect om te serveren als dessert, of na de maaltijd als een after-dinner cocktail, maar je kan hem uiteraard op elk moment van de dag maken en drinken.

Omdat je de cocktail aftopt met een laagje gekarameliseerde suiker heeft de cocktail écht de look van een crème brûlée. Eventueel kan je de cocktail ook garneren met een dun laagje kaneelpoeder, maar onze voorkeur gaat uit naar een laagje krokante suiker.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Wet Shake
    Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud goed
  • 2. Dry Shake
    Giet de cocktail in een shaker zonder ijs en shake nogmaals zonder ijs
  • 3. Garneer en Serveer
    Giet de cocktail in een glas en garneer eventueel met een laagje gekarameliseerde suiker, door een laagje suiker over de cocktail uit te strooien en dit laagje kort te branden met een Crème Brûlée brander
Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De beste dessertcocktails, Cocktails met likeur 43 .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl