Afbeelding van Twelve mile limit

Twelve mile limit

De naam van deze cocktail is afgeleid van de twaalf-mijl-regel. De internationaal afgesproken afstand vanaf de kust waarin de wetten en regels van een bepaald land nog gelden. Vaar je buiten deze twaalf mijl op zee? Dan gelden de regels van het betreffende land niet meer.

Deze drank is verzonnen tijdens de drooglegging in Amerika. Toen er rond 1920 geen alcohol geproduceerd en verkocht mocht worden in Amerika, waren er brouwers die de zee op gingen om daar hun alcoholische dranken te stoken. Je mocht immers wel alcohol produceren wanneer je 12 mijl van de Amerikaanse kust was.

Deze cocktail is wat sterker dan zijn voorganger, de Three Miller, vernoemd naar de drie mijl radius die voor de drooglegging om elk land lag, waarin de regels van dat land golden.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Combineren
    Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker
  • 2. Schud en serveer
    Schud krachtig en zeef uit in een gekoeld glas

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl