Afbeelding van Strawberry Basil Daiquiri

Strawberry Basil Daiquiri

De Strawberry Basil Daiquiri is perfect om te drinken op een warme, zonnige zomerdag. Hij is koel, fruitig en zoet en is gegarandeerd een hit op jouw volgende pool party. Deze mooie roze cocktail heeft de textuur van een slush puppy en kan ook wel worden gezien als een slush puppy voor volwassenen.

De combinatie van aardbeien en basilicum is er eentje die vaker wordt gebruikt in zomerse recepten, hij geeft deze cocktail een zoete en complexe smaak. De suikersiroop zorgt voor wat extra zoetheid, terwijl het limoensap een lekker zuurtje geeft. Als mixer gebruik je in dit recept rum, maar heb je dat niet in huis, misschien kan je dan de Strawberry Gin Smash maken, deze maak je namelijk met gin in plaats van rum.

Heb je geen crushed ice op voorhand? Je kan de cocktail ook met gewoon ijs maken, blend dan iets langer. De cocktail zal dan ook iets grover zijn.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. randen
    Voeg witte rum, limoensap, suikersiroop, aardbeien en basilicum toe aan een blender. Mix tot een gladde massa, ca. 1 minuut. Voeg gemalen ijs toe en mix nog een keer, ca. 30 seconden.
  • 2. Serveren
    Serveer in een coupé glas, garneer eventueel met een blaadje basilicum, en geniet!

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De beste cocktails voor een Pool Party, De beste cocktails met Aardbei .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl