Afbeelding van Piña Colada

Piña Colada

Deze klassieke cocktail is over de hele wereld bekend om zijn combinatie van kokosnoot en ananas. Hoewel hij vaak wordt gezien als een saaie, simpele en goedkope cocktail die wordt gedronken op cruises en op zuipavonden, zit er een diepgaande geschiedenis achter. De oorsprong van de pina colada ligt namelijk op het Caribische eiland Puerto Rico, waar deze cocktail voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1950.

De precieze bedenker van de pina colada is niet bekend, maar het wordt algemeen aangenomen dat Ramon Monchito Marrero, een barman in het beroemde Caribe Hilton Hotel in San Juan, als eerste deze mix van ananassap, kokosmelk en witte rum creëerde. Het drankje werd al snel een favoriet onder hotelgasten en verspreidde zich snel over het hele eiland. In 1978 benoemde de regering van Puerto Rico de pina colada zelfs tot nationale drank van het eiland en brachten ze een officieel recept uit, met de juiste verhoudingen van de ingrediënten. Dit recept is sindsdien vrijwel onveranderd gebleven en wordt nog steeds gebruikt in bars en resorts over de hele wereld. Een cocktail die je dus wel ooit geproefd moet hebben.

Hieronder lees je het recept voor een klassieke Piña Colada, maar wist je dat er veel verschillende variaties op dit recept bestaan? In ons artikel met de beste variaties op de Piña Colada lees je meer over wat er allemaal mogelijk is met dit recept.

Om de cocktail nog wat extra flair te geven kan je hem garneren met een kers, stukje ananas, of allebei! Of gebruik in plaats van normale rum Malibu, voor een Piña Colada met Malibu.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Mixen
    Mix met gemalen ijs in de blender tot een gladde massa
  • 2. Serveren
    Giet in een gekoeld glas, garneer en serveer

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De beste Piña Colada recepten, Dit worden de lekkerste cocktails voor de zomer, 11 Traditionele Cocktails voor jouw Home-Bar, De beste cocktails voor een Pool Party, De lekkerste tropische cocktails .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl