De Michelada heeft wat weg van een Bloody Mary, maar wordt gemaakt met een goede scheut bier. Net zoals zijn soortgenoot is de Michelada een cocktail waar je helemaal wild van wordt, of waar je helemaal gek van wordt. Hij wordt gemaakt met wat bijzondere ingrediënten voor cocktails, zoals worschester sauce en sojasaus, maar ook het bier is een redelijk apart ingrediënt voor cocktails.
Je kan deze cocktail wat extra flair geven door het glas te coaten met een zoutrand, zoals in het recept wordt vermeld. Hiervoor kan je standaard grof zout gebruiken, maar ook zwart zout of Keltisch zout werken hier goed.
Misschien lijkt de combinatie van ingrediënten in dit recept bijzonder, maar deze combinatie zorgt juist voor een uitgebalanceerde, maar intense smaak.
Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: Deze cocktails kan je maken met Duits (of Nederlands) bier, De beste cocktails om te drinken tijdens een EK of WK .
Dit bijzondere drankje bestaat eigenlijk uit een drankje en een shotje, die je n
De smaakvolle Vampiro cocktail maak je met tequila, tomatensap, sinaasappelsap,
Deze klassieke cocktail wordt in veel cocktailbars over de hele wereld geschonke
Deze halloweencocktail wordt gemaakt met Pumpkin Spice Liqueur, een ingredient w
Deze cocktail is het stevigere zusje van de klassieke Bloody Mary, met meer ingr
Deze mojito is een twist op de klassieke mojito, met Captain Morgan en Gingerbee
Deze oranje cocktail bevat orange curaçao, een likeur op basis van sinaasappels
Deze Espresso Martini wordt gemaakt zonder koffie maar met een koffielikeur van
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.