Afbeelding van Michelada

Michelada

De Michelada heeft wat weg van een Bloody Mary, maar wordt gemaakt met een goede scheut bier. Net zoals zijn soortgenoot is de Michelada een cocktail waar je helemaal wild van wordt, of waar je helemaal gek van wordt. Hij wordt gemaakt met wat bijzondere ingrediënten voor cocktails, zoals worschester sauce en sojasaus, maar ook het bier is een redelijk apart ingrediënt voor cocktails.

Je kan deze cocktail wat extra flair geven door het glas te coaten met een zoutrand, zoals in het recept wordt vermeld. Hiervoor kan je standaard grof zout gebruiken, maar ook zwart zout of Keltisch zout werken hier goed.

Misschien lijkt de combinatie van ingrediënten in dit recept bijzonder, maar deze combinatie zorgt juist voor een uitgebalanceerde, maar intense smaak.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Maak de rand van een standaard bierglas nat en dip in zout, om zo een mooie zoutrand te creëren op het glas.
  • 2.
    Meng het bier met het tomatensap, het vers geperste limoensap en de worcestershiresaus, teriyakisaus, sojasaus en hot sauce
  • 3.
    Schenk voorzichtig in het voorbereide glas en serveer direct. Versier eventueel met een stronkje selderij

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: Deze cocktails kan je maken met Duits (of Nederlands) bier, De beste cocktails om te drinken tijdens een EK of WK .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl