Afbeelding van De lekkerste Frozen Cocktails

De lekkerste Frozen Cocktails

Geupdate op 2024-02-29

Met deze recepten maak je elk feest een succes! Een frozen cocktail is eigenlijk een slushpuppie voor volwassenen. Je combineert alcohol met suiker en wat andere ingrediënten, en krijgt een ijskoude alcoholische versnapering. Je drinkt ze vaak door een rietje en zijn perfect voor in de zomer (net zoals onze lijst met de beste zomercocktails overigens). In deze lijst vind je de meest kleurrijke, interessante en uitdagende frozen cocktails. Maar kijk vooral verder bij een recept wat je aanspreekt, vaak hebben we meerdere vergelijkbare recepten, waardoor je oneindig lang kan variëren en experimenteren met een cocktail.

Frozen Peach Bellini

Deze eerste cocktail is een cocktail die niet veel ingrediënten vergt en je zo in je blender kan maken. De overweldigende smaak van perzik komt naar voren, maar de champagne is zeker ook wel te merken.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Peach Bellini Bekijk Recept

Frozémonade

Deze alcoholische slush-puppy wordt gemaakt met roséwijn en suikersiroop, samen met een hele bups ijs. Je maakt hem in je blender en serveert hem direct. Door een zelf een goedkope, lekkere rosé te kiezen maak je voor bijna geen geld en moeite een heerlijke frozen cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Frozémonade Bekijk Recept

Frozen Mint Daiquiri

Dit recept is een ijskoude versie van de klassieke Daiquiri, gemaakt met rum, ijs, munt en suiker en een blender. Dit recept is super simpel, super lekker en super leuk om te serveren. Omdat hij zo'n opvallende groene kleur heeft is hij bovendien onmisbaar op een groot tuinfeest.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Mint Daiquiri Bekijk Recept

Frozen Hawaiian

Deze felblauwe cocktail krijgt zijn kleur van de Blue Curacao die in dit recept wordt gebruikt, een alcoholische drank die afkomstig is uit Curaçao en zijn smaak krijgt van de vruchten die daar groeien. De kleur is echter net zo nep als hij er uit ziet, deze wordt namelijk in het productieproces toegevoegd doormiddel van kleurstof, niet heel natuurlijk dus.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Hawaiian Bekijk Recept

Frozen Daiquiri

Nóg een variatie op de klassieke Daiquiri, dit keer zonder munt maar mét limoensap. Dit is eigenlijk de basis voor veel frozen cocktails, je kan er zelf dus ook goed mee experimenteren. Gebruik dit recept als basis en kijk zelf wat je lekker vind.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Daiquiri Bekijk Recept

Frozen Margarita

De Margarita, wie kent hem niet? Dit recept is een regelrecht succes! Je hebt maar drie ingrediënten nodig, naast een hele hoop ijs. Hierdoor kan je eigenlijk niks fout doen, behalve te weinig alcohol toevoegen natuurlijk.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Margarita Bekijk Recept

Frozen Blackberry ‘Rita

Je maakt deze cocktail met een Monin-siroop. Door een siroop van hoge kwaliteit te gebruiken krijg je een overheerlijke, uitbundige smaak. Door ook gebruik te maken van een goede tequila creëer je zo een heerlijke cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Blackberry ‘Rita Bekijk Recept

Orange Push-up

Ook deze cocktail wordt in de blender gemaakt met een hoop ijs. Hij is lichtzoet, maar de spiced rum heeft ook een duidelijke plek in deze cocktail. Hij is bovendien erg opvallend door zijn kleurenoverloop, van oranje naar rood.

Inspiratieafbeelding voor Orange Push-up Bekijk Recept

Jack Frost Cocktail

De Jack Frost is nog een opvallende blauwe cocktail die op elk feest de aandacht zal trekken. Hij is kleurrijk, felblauw, zoet en tropisch. Alles wat je ooit hebt gewild in een cocktail! Bovendien zijn er weinig cocktails met een rand van kokosschaafsel, waardoor deze cocktail er dubbel bovenuit steekt.

Inspiratieafbeelding voor Jack Frost Cocktail Bekijk Recept

Amaretto Colada

Deze variatie op de klassieke Piña Colada is een hele lekkere! Je maakt hem in een blender en schenkt daarna alles meteen in een serveerglas. Ook weer super simpel en snel om te maken maar lekker lang plezier.

Inspiratieafbeelding voor Amaretto Colada Bekijk Recept

Frozen Pineapple Daiquiri

Deze zoete gele cocktail wordt gemaakt met onder andere rum en ananas. De combinatie van ingrediënten geeft een lekkere, fruitige cocktail die het hele jaar gedronken kan worden, maar vanwege de gele kleur is hij vooral heel leuk om te drinken tijdens Pasen.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Pineapple Daiquiri Bekijk Recept

Scroppino

De Scroppino is een van de bekendste ijskoude cocktails. De kou in dit recept komt van het sorbetijs wat je gebruikt, namelijk twee bolletjes citroensorbet. Hierdoor wordt de cocktail niet alleen ijs- en ijskoud, hij wordt er ook nog eens lekker fris van, omdat het citroen een zure smaak aan het drankje geeft. De Scroppino kan ook nog eens op ieder moment van de maaltijd gedronken worden, omdat hij perfect is om te gebruiken als reiniger van je pallet.

Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl