Afbeelding van Cocktails met likeur 43

Cocktails met likeur 43

Gepubliceerd op 2024-05-06

Op zoek naar heerlijke cocktailrecepten waarbij je de populaire likeur 43 kunt gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het veelzijdige karakter van deze likeur, gecombineerd met de zoete vanillesmaak van Licor 43, maakt het de perfecte basis voor unieke en smaakvolle cocktails. Op deze pagina delen we de lekkerste recepten waarbij deze bijzondere Spaanse likeur de hoofdrol speelt. Van klassieke combinaties tot eigen creaties, voor elke smaak en gelegenheid is er een passende cocktail te vinden.

Het geheimzinnige karakter van likeur 43 geeft ook meteen een geheimzinnig karakter aan de cocktails die je er mee maakt. Want er zijn maar enkele mensen op de hele wereld die weten welke 43 ingrediënten en worden gebruikt om licor 43 te maken. Er zouden sappen en extracten van verschillende tropische planten in zitten, die worden gecombineerd met een diepe vanillesmaak, maar wat deze drank nou precies zo lekker maakt, dat weet niemand. Het is in ieder geval een likeur die goed werkt in talloze cocktails, dus zet je shaker alvast klaar en ontdek hier de beste cocktailrecepten met likeur 43.

Split

We beginnen met een klassieke Nederlandse cocktail, de Split. Deze cocktail smaakt naar het ijsje waar je als kind dol op was, het splitje. Deze cocktail krijgt zijn herkenbare smaak van de likeur 43 en sinaasappels. Een cocktail die je minimaal een keer geprobeerd moet hebben in je volwassen leven.

Inspiratieafbeelding voor Split Bekijk Recept

Boss Brûlée

Deze bijzondere cocktail smaakt niet alleen naar crème brûlée, maar heeft ook nog eens de looks. Door hem te garneren met een laagje suiker geef je deze cocktail een fantastische uitstraling. En omdat je gebruik maakt van cookie-likeur, naast de likeur 43, smaakt de cocktail precies hetzelfde als een echte crème brûlée.

Inspiratieafbeelding voor Boss Brûlée Bekijk Recept

Pornstar White Chocolate

Deze variatie op de klassieke Pornstar Martini maak je met witte chocoladelikeur en licor 43, twee heerlijke ingrediënten die elkaar verassend goed aanvullen. Door gebruik te maken van passievruchtsap geef je deze cocktail een fruitige ondertoon, perfect voor liefhebbers van zoete cocktails.

Inspiratieafbeelding voor Pornstar White Chocolate Bekijk Recept

Lemon Cheesecake

Deze dessertcocktail is perfect uitgebalanceerd. De likeur 43 past goed bij de limoncello en het verse citroensap, waardoor je een frisse maar ook zoete cocktail krijgt. Hij is felgeel van kleur en kan ook goed worden geserveerd tijdens bijvoorbeeld een paasbrunch

Inspiratieafbeelding voor Lemon Cheesecake Bekijk Recept

Grapefruit 43

Deze fruitige cocktail maak je met vers grapefruitsap, prosecco en uiteraard likeur 43. Je gebruikt per cocktail precies één stuk grapefruit, dus dat komt precies goed uit. De likeur maakt hem lekker zoet, terwijl de prosecco zorgt voor een lekkere bubbel.

Inspiratieafbeelding voor Grapefruit 43 Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl