Afbeelding van De kleurrijkste cocktails voor elk moment

De kleurrijkste cocktails voor elk moment

Gepubliceerd op 2024-07-04

Cocktails zijn er in alle kleuren, zo zijn er oranje cocktails die je kan drinken tijdens bijvoorbeeld een wk, ek of de Olympische spelen, blauwe cocktails en roze cocktails die je kan maken voor een baby-shower of verjaardag en zijn er groene cocktails die je kan maken voor bijvoorbeeld Saint Patricks' day. En hoewel er genoeg cocktailrecepten zijn die een niet al te heldere kleur hebben, hebben de recepten die je hieronder vindt allemaal een superfelle kleur, zodat je zeker weet dat ze opvallen.

Dus ben je op zoek naar een cocktail met een opvallende, felle kleur, dan ben je hier op het juiste adres. Lees snel verder en maak een cocktail die jouw feest tot een succes maakt.

Orange Crush

Deze simpele cocktail bevat maar drie ingrediënten, en heeft een lekkere sinaasappelsmaak, een smaak die je kan verwachten van een oranje cocktail. Omdat je naast sinaasappelsap ook Triple Sec gebruikt, geef je een extra diepe smaak aan je cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Orange Crush Bekijk Recept

Mimosa

Nog een oranje cocktail, een échte klassieker. De Mimosa maak je met sinaasappelsap en prosecco of champagne, waardoor je een heerlijke cocktail krijgt met een lekkere bubbel. Hij is zo simpel dat je je af zou kunnen vragen of hij überhaupt als cocktail gezien mag worden.

Inspiratieafbeelding voor Mimosa Bekijk Recept

Grasshopper

Deze cocktail heeft een bijzondere diepgroene kleur. Je gebruikt in dit recept crème de menthe, waardoor de cocktail een diepe muntsmaak krijgt. Omdat je naast de witte Crème de Cacao, crème de menthe nog room gebruikt krijg je een bijzonder dikke cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Grasshopper Bekijk Recept

Blue Lagoon

Ook de Blue Lagoon is een echte klassieker. Het is een felle, lichtblauwe cocktail die zijn kleur krijgt door de toevoeging van Blue Curacao. Deze frisse likeur geeft de cocktail ook zijn zoete sinaasappelsmaak, die samen met de wodka en limonade zorgen voor een cocktail die door iedereen geliefd is.

Inspiratieafbeelding voor Blue Lagoon Bekijk Recept

Frozen Hawaiian

Deze ijskoude cocktail heeft ook een diepblauwe kleur, die hij ook krijgt van Blue Curacao. Omdat je deze cocktail maakt in een blender krijg je een overheerlijke slush-puppy cocktail die deze cocktail perfect maakt voor een warme zomerse dag.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Hawaiian Bekijk Recept

Pink Lady

Deze roodroze cocktail krijgt zijn kleur van de grenadine die je gebruikt. Omdat je in dit recept een eiwit gebruikt krijgt de cocktail een prachtige, witte schuimkraag die goed afsteekt bij de felle kleur van de cocktail. Door de toevoeging van slagroom wordt de cocktail bovendien lekker romig.

Inspiratieafbeelding voor Pink Lady Bekijk Recept

Pink Gin and Tonic

Deze variatie op de bekende Gin And Tonic maak je met Pink Gin, tonic en wat ijsblokjes. Om hem helemaal af te maken garneer je hem met wat verse rode aardbeien, om de kleur extra goed naar voren te laten komen.

Inspiratieafbeelding voor Pink Gin and Tonic Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl