Afbeelding van Daiquiri

Daiquiri

De Daiquiri is een klassieke cocktail, vernoemd naar een strand nabij Santiago, Cuba. De cocktail zou omstreeks 1900 in een bar genaamd Venus in Santiago zijn uitgevonden door een groep Amerikaanse mijningenieurs. De cocktail is geleidelijk ontstaan vanwege de grote hoeveelheid voorhanden zijnde limoenen en suiker.

Oorspronkelijk werd het drankje geserveerd in een hoog glas vol crushed ice. Een theelepel suiker werd over het ijs gestrooid en het sap van één of twee limoenen werd over de suiker uitgeperst. Later ontwikkelde de daiquiri zich tot een cocktail die in een shaker werd gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar met geschaafd ijs. Na goed shaken werd hij in een gekoeld glas geserveerd. Een artikel in de Miami Herald uit 1937 noemt het recept en de bar waar de cocktail is uitgevonden.

De cocktail werd oorspronkelijk alleen gedronken in Cuba. Nadat een admiraal het drankje had gedronken op de basis besloot hij het drankje naar een club in Washington D.C. te brengen, en in 20 jaar tijd werd het drankje wereldberoemd. Whiskey, wodka en andere sterke dranken waren moeilijk te verkrijgen, maar rum was makkelijk verkrijgbaar, omdat rum in Latijns-Amerika werd gebrouwen en verscheept. De Daiquiri is niet het enigste drankje dat hier een boost van kreeg, ook andere cocktails hebben in deze tijd hun strepen verdiend, zoals de Mary Pickford en de El Presidente.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Giet alle ingrediënten in een shaker met ijsblokjes
  • 2.
    Goed schudden
  • 3.
    Zeef in gekoeld cocktailglas

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste Daiquiri-varianten .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl