Afbeelding van Aviation Cocktail

Aviation Cocktail

The Aviation is een klassieke gin-cocktail die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw, en hij verscheen voor het eerst in het boek 'Recepten voor gemengde dranken' van Huge Enslinn in 1916, terwijl hij aan het bar was in Hotel Wallick in New York City. In de daaropvolgende decennia was het bijna vergeten. Dat komt omdat een van de belangrijkste ingrediënten van de drank, crème de violette likeur, in de jaren zestig van de markt verdween.

In 2007 begon de importeur van Minneapolis, Haus Alpenz, met het importeren van Rothman & Winter crème de violette uit Oostenrijk, precies op het hoogtepunt van de renaissance van ambachtelijke cocktails. De hernieuwde beschikbaarheid leidde ertoe dat de Aviation opnieuw verscheen op barmenu's overal op de Amerikaanse markt, toen barmannen dit klassieke recept herontdekt.

The Aviation combineert gin, maraschino-likeur en vers citroensap naast die crème de violette, waardoor een unieke en bloemige cocktail ontstaat. Gin zorgt voor een stevige basis, terwijl maraschino-likeur zijn kenmerkende bitterzoete kersentonen geeft en citroen de nodige zuurgraad toevoegt om de sterke smaken in evenwicht te brengen. Crème de violette is buitengewoon bloemig, dus het is belangrijk om het spaarzaam te gebruiken en je ingrediënten af ​​te meten. Te veel, en je Aviation zal smaken als een kom potpourri.

Naast de fles van Rothman & Winter kun je ook Creme Yvette proberen, een historische likeur die in 2009 nieuw leven werd ingeblazen, 40 jaar nadat de productie was gestopt. Het is gemaakt van parmaviooltjesblaadjes en bevat ook bramen, frambozen, aardbeien, sinaasappelschil, honing en vanille. Merken als The Bitter Truth en Giffard bieden nu ook violette likeuren aan die goed werken in de luchtvaart.

Sommigen zullen beweren dat je geen echte Aviation kunt maken zonder de violetkleurige likeur. Tijdens zijn afwezigheid bleef de Aviation echter in de smaak vallen bij ondernemende drinkers die de drank gewoon zonder maakten. Dit werd waarschijnlijk gedeeltelijk aangewakkerd door "The Savoy Cocktail Book", waarin auteur Harry Craddock een violette-loze Aviation in zijn boekdeel uit 1930 opnam. Dat is natuurlijk een interessant drankje, maar als je het originele recept wilt proeven, heb je het paarse spul nodig.

Ongeacht welk merk u kiest, laten we hopen dat ten minste een van deze voorbeelden op de lange termijn blijft bestaan. Zo hoeven consumenten nooit meer in een wereld zonder crème de violette te leven.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Voeg alle ingrediënten samen in een shaker en schud tot alles goed gekoeld is
  • 2.
    Zeef in een cocktail glas en serveer koud

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl