De Alexander is een cocktail met smaken van melkchocolade en nootmuskaat. Door de crème de cacao krijgt deze cocktail een lekkere structuur en bijzondere smaak. Dit recept is afgeleid van de "originele" Alexander, hij wordt namelijk gemaakt met Gin. Tegenwoordig wordt de Alexander vaak gemaakt met Brandy, maar dit noemen wij een Brandy Alexander. Er is ook een variant met Kahlua, genaamd de Coffee Alexander, en een Blue Alexander, met blue curaçao.
Wie de Alexander heeft bedacht is niet helemaal duidelijk. De naam wordt in meerdere cocktailboeken uit de 20e eeuw gebruikt, maar dit zijn allemaal verschillende recepten. Wij baseren ons recept op dat van Hugo Ensslin, uit het boek Recipes for Mixed Drinks uit 1915. Maar als je het internet een beetje afstruint, vind je al snel verschillende recepten, met uiteenlopende ingrediënten.
Een klassieke cocktail met een frisse twist, door de bereidingswijze krijg je ee
De Gin Toddy is de koude variant van de veel bekendere Hot Gin Toddy, maar dat m
Deze beroemde cocktail is voor het eerst gemaakt rond 1917 en wordt gemaakt met
Deze roze cocktail heeft een aantrekkelijke kleur, en is interessant om een keer
Deze cocktail heeft niet heel veel smaak, maar is perfect voor iedereen die van
Deze kleurrijke, fruitige cocktail heeft noten van bramen en limoen en is zeer g
De combinatie van deze drank is misschien niet meteen logisch, maar is zeker het
Op 23 april is het de dag van het Duitse bier. Dé ideale dag om alles te vertel
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.