Frosé

De Frozen Rosé cocktial, ook wel de frosé genoemd, is nog lekkerder dan hij klinkt! Maar pas op, want deze cocktail drinkt makkelijk weg! Deze makkelijk te maken cocktail is bedacht in New York in 2016, waar hij sindsdien op talloze plekken wordt geserveerd. Je maakt hem met rosé-wijn (het liefst met een bubbel), verse aardbeien, suiker, wodka en grenadine. Met deze ingrediënten maak je een fantastische rood/roze cocktail met lekkere bubbel die jou en je gasten weg zal blazen, net zoals een Berry Rosé Mojito.

We raden aan een fruitige, zoete Rosé te gebruiken, dit smaakt beter in de cocktail. Eventueel kan je de cocktail wat extra zoetigheid geven door wat honing(siroop) toe te voegen.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1. Rosé bevriezen
    Giet de rosé in een ijsklontjes-tray en leg in de vriezer (deze zijn bevroren een paar dagen te bewaren)
  • 2. Aardbeien Prepareren
    Doe de aardbeien samen met de suiker in een blender en meng met een lepel, laat dit mengsel een paar minuten staan (hierdoor worden de aardbeien iets zachter)
  • 3. Blenden
    Voeg de wodka, grenadine en Rosé-ijsblokjes toe en blend tot je een slush-puppie achtige structuur in de blender ziet
  • 4. Serveer
    Serveer direct in grote glazen
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste cocktails met Aardbei .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl