Afbeelding van Strawberry Mojito

Strawberry Mojito

De strawberry mojito is een lekkere, zoete variatie op de klassieke Mojito met munt. Ook in dit recept gebruik je verse munt, maar de verse aardbeien zijn toch wel de ster van de show.

Waarom een Strawberry Mojito

Een Strawberry Mojito is een verfrissend en verrukkelijk drankje dat indruk maakt tijdens elk familiefeest of andere feestgelegenheid. Deze zomerse cocktail combineert de frisheid van verse aardbeien met de klassieke smaken van munt, rum en limoen, waardoor een perfecte balans ontstaat. De zoete en sappige smaak van de aardbeien voegt een nieuwe dimensie toe aan de traditionele Mojito en zorgt voor een heerlijke twist. Met zijn levendige rode kleur en verleidelijke aroma is de aardbeien Mojito een drankje dat de smaakpapillen zal verwennen en indruk zal maken op iedereen die ervan geniet. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze heerlijke cocktail nu en laat je betoveren door de magie van de aardbeien mojito.

Het perfecte recept voor een mojito met aardbei

Dit recept voor een Mojito cocktail is afgeleid van het klassieke recept, maar met een twist. Je gebruikt namelijk verse aardbeien, die de cocktail zijn kleur en aroma geven. Maar niet alleen de aardbeien zijn vers, ook de verse muntblaadjes voegen hun smaak toe aan deze cocktail. De andere ingrediënten zijn van hoge kwaliteit, waardoor je een fantastische cocktail krijgt. Dit alles kan je afmaken door hem te serveren in een speciaal Mojito-glas, maar dat hoeft natuurlijk niet, je kan voor deze strawberry mojito namelijk ook een normaal longdrinkglas gebruiken.

De geschiedenis van de Strawberry Mojito

De klassieke Mojito is sinds 1930 uitgegroeid tot een publiekslieveling. Door zijn zoete smaak en makkelijke drinkbaarheid wordt hij vaak besteld in de cocktailbar, aan het strand of ergens anders. Wie deze variant op de Mojito precies heeft bedacht is niet bekend, maar aangezien er veel is geëxperimenteerd met het originele Mojito-recept is de kans groot dat vele mensen tegelijkertijd met een vergelijkbaar recept zijn gekomen. Deze Strawberry Mojito is makkelijk te maken, dus je kan hem heel snel zelf in elkaar zetten in je home-bar. Het is dus de perfecte cocktail om mee te beginnen, maar ook als je snel een cocktail met aardbeien wil maken is hij perfect. Lees hieronder snel welke ingrediënten je er voor nodig hebt en begin snel met shaken.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

 • 1. Muddlen
  Voeg de rietsuiker, limoen en aardbeien toe aan een longdrinkglas en muddle tot het een geheel is
 • 2. Alcohol toevoegen
  Voeg de rum en een goede hoeveelheid crushed ice toe
 • 3. Roeren en aftoppen
  Roer dit alles goed door met een barlepel en vul het glas tot de rand met bruiswater
 • 4. Garneren
  Garneer eventueel met een munttakje, enkele muntblaadjes, een aardbei, of een combinatie hiervan

Dit recept komt ook voor in de volgende blogposts: De beste Mojito recepten, De beste cocktails met Aardbei .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl