Split

Deze zoete cocktail is vernoemd naar het in Nederland oh zo bekende ijsje, de “Split”. Hij is lekker zuur en zit vol met smaak. De zoete smaak van likeur 43 gecombineerd met de krachtige smaak van sinaasappels geeft deze cocktail zijn unieke smaak. Door slagroom toe te voegen krijg je dezelfde romige smaak van een split-ijsje.

De split is een klassiek ijsje dat in Nederland vaak wordt gegeten op hete dagen. De zoetzure sinaasappelsmaak aan de buitenkant, gecombineerd met de romige binnenkant maakt dit ijsje bij veel mensen geliefd is. Deze cocktail met dezelfde naam heeft dezelfde smaak, maar de likeur 43 maakt de cocktail nét een beetje lekkerder.

Om de cocktail helemaal af te maken kan je een split ijsje toevoegen als garnering, deze leg je gewoon in de cocktail net voor het serveren

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Doe enkele ijsblokjes, de Licor 43, de slagroom en het sinaasappelsap in een cocktailshaker
  • 2.
    Sluit de shaker en schud krachtig
  • 3.
    Vul een martiniglas met wat ijsblokjes en schenk de cocktail in de glazen
  • 4.
    Garneer met een sinaasappelpartje en serveer direct
Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: Cocktails met likeur 43 .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl