In Spanje wordt deze koffiecocktail Carajillo genoemd, waarschijnlijk naar de Catalaanse uitdrukking "que ara guillo" (vertaald: "Ik heb haast!") De slagroom bovenop zit er traditioneel niet op, maar na dit eenmaal geprobeerd te hebben in een restaurant konden we niet meer zonder.
Deze Spanish Coffee vergt enige voorbereiding, vooral omdat je de suikerrand flambeert door de rum en Orange curaçao in vuur en vlam te zetten. Vind je dit alles nou te veel werk, misschien vind je een traditionele Irish Coffee dan beter om te maken.
In dit recept wordt het glas voorzien van een suikerrand, wil je dit niet, dan kan je deze uiteraard weglaten.
Wil je de cocktail niet flamberen? Voeg dan alle ingrediënten in een keer toe in het cocktailglas en roer een keer door.
Deze Rode Verrassing wordt gemaakt met wittechocoladesiroop en aardbeiensiroop,
Deze chocoladecocktail is dé cocktail om na een maaltijd te drinken, als desser
Deze cocktail komt verassend genoeg niet uit Rusland, maar wordt "Russian" genoe
Deze cocktail op basis van witte chocolade is er eentje die niet veel wordt gese
De Chocolate Russian wordt gemaakt met wittechocoladelikeur, een lekker romig en
De Baileys Frangelico is een zachte, romige cocktail met chocoladesmaak die word
Eens in de zoveel tijd komt verschijnt er een artikel over alcoholgebruik van Ne
De felblauwe kleur van deze cocktail doet je waarschijnlijk denken aan een tropi
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.