Sidecar

De sidecar is een wereldberoemde cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap. Hij is waarschijnlijk ontstaan tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna hij is vernoemd naar de zijspan aan de motor die toen veel door soldaten werd gebruikt. Hij zou vermoedelijk voor het eerst zijn geschonken in Hôtel Ritz in Parijs, maar daar zijn weinig betrouwbare bronnen voor te vinden, net zoals de originele verhoudingen trouwens. Er bestaan namelijk talloze recepten met verschillende verhoudingen tussen de ingrediënten, maar wij vinden dit recept het best. Vind je deze cocktail iets te zuur, probeer dan eens een iets zoetere cocktail met cognac, zoals de Port Authority.

Vroeger werd de sidecar geserveerd in een met een met suiker gegarneerd glas, maar die tijd lijkt voorbij te zijn, tegenwoordig wordt de cocktail namelijk gegarneerd met een citroenpartje of -schil. Maar wil je de zuurheid van deze cocktail een beetje tegengaan, dan is het coaten van het glas met een suikerrand een goede optie.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Giet alle ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs
  • 2.
    Goed schudden en in cocktailglas gieten

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl