De sidecar is een wereldberoemde cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap. Hij is waarschijnlijk ontstaan tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna hij is vernoemd naar de zijspan aan de motor die toen veel door soldaten werd gebruikt. Hij zou vermoedelijk voor het eerst zijn geschonken in Hôtel Ritz in Parijs, maar daar zijn weinig betrouwbare bronnen voor te vinden, net zoals de originele verhoudingen trouwens. Er bestaan namelijk talloze recepten met verschillende verhoudingen tussen de ingrediënten, maar wij vinden dit recept het best. Vind je deze cocktail iets te zuur, probeer dan eens een iets zoetere cocktail met cognac, zoals de Port Authority.
Vroeger werd de sidecar geserveerd in een met een met suiker gegarneerd glas, maar die tijd lijkt voorbij te zijn, tegenwoordig wordt de cocktail namelijk gegarneerd met een citroenpartje of -schil. Maar wil je de zuurheid van deze cocktail een beetje tegengaan, dan is het coaten van het glas met een suikerrand een goede optie.
The Port Authority, van Thomas Waugh van Death & Co, is een heerlijke zure c
Deze klassieke, maar stijlvolle cocktail is de perfecte manier om je avond op te
Deze romige cocktail is gebaseerd op een Alexander, maar maak je met brandy in p
Een cobbler is een cocktail gemaakt met crushed ice en gedecoreerd met fruit, en
De lemon drop is een cocktail die over de hele wereld wel bekend is, hij kent ve
Deze felblauwe cocktail maak je met een flinke scheut ananassap en Blue Curaçao
Bourbon en Benedictine mixen lijkt misschien geen logische keuze, maar als je ee
Deze prachtige bloedrode cocktail krijgt zijn smaak van een siroop en vers fruit
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.