Afbeelding van Albemarle Fizz

Albemarle Fizz

Deze fantastische cocktail heeft wat oefening nodig, maar is bevat verassend veel smaak en is een lust voor het oog met de prachtige schuimkraag. Goede armspieren zijn wel een vereiste voor deze cocktail, aangezien je het eiwit flink moet schudden om een goede, stevige schuimkraag te krijgen.

Deze bijzondere, roze cocktail maak je met verse frambozen. Je hoeft in dit recept de frambozen niet van te voren de "muddlen" in je shaker, dit omdat de frambozen hun smaak en kleur ook afgeven zodra ze hard worden geschud in een shaker met ijs. Is dit bij jou niet het geval, of wil je een diepere framboossmaak, mudden de frambozen dan eerst samen met het citroensap, voordat je de andere ingrediënten toevoegt aan de shaker.

Dit recept is ook te maken zonder eiwit (of met een vervanger, als aquafaba). De smaak blijft hetzelfde, alleen verliest de schuimkraag dan zijn stevigheid en zal de cocktail minder opvallend zijn.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

 • 1.
  Vul een shaker met ijsblokjes en voeg de frambozen, gin, het citroensap, de suikersiroop en het eiwit toe
 • 2.
  Schud eerst met ijs, zeef daarna terug in een shaker zonder ijs en schud nog een keer krachtig zonder ijs, zodat het eiwit een goede schuimkraag kan bouwen
 • 3.
  Zeef de helft in een cocktailglas, voeg de helft van het bruiswater toe, voeg daarna de andere helft van de inhoud van de shaker toe en wacht tot er een duidelijke scheiding vormt tussen schuimkraag en cocktail. Giet hierna de rest van het bruiswater toe, tot het hele glas is gevuld en het schuim boven de rand uitkomt
 • 4.
  Serveer direct

Dit recept komt ook voor in de volgende blogpost: De beste cocktails voor pasen .

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl