Afbeelding van Makkelijke cocktailrecepten met Rum

Makkelijke cocktailrecepten met Rum

Gepubliceerd op 2023-04-11

Als je op zoek bent naar heerlijke en makkelijk te maken cocktails om van te genieten tijdens een gezellige avond thuis, dan is dit artikel voor jou! In deze blogpost delen we onze favoriete rumcocktailrecepten die je binnen enkele minuten kunt maken, zonder dat je daarvoor ingewikkelde handelingen hoeft uit te voeren.

Voorbeelden van rum cocktails

Rum is een veelzijdige drank die zich goed leent voor cocktails. Het heeft een rijke en complexe smaak die perfect samengaat met zoete en zure smaken. Van klassieke rumcocktails zoals de Mojito en de Daiquiri tot moderne creaties zoals de Dark and Stormy en de Rum Punch, er is een rumcocktail voor elke smaak en stemming.

Onze selectie van makkelijke rumcocktailrecepten bevat zowel recepten voor beginnende als ervaren cocktailmakers. Elk recept is eenvoudig te volgen en vereist slechts een paar simpele ingrediënten, die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Tips voordat je cocktails gaat maken

Voordat je begint met shaken hebben we nog wel enkele tips om simpele cocktails neer te zetten:

  1. Zorg voor voldoende ijs; Ijs is een belangrijk ingrediënt in vrijwel alle cocktails, dus zorg er voor dat je genoeg vers ijs in je vriezer hebt liggen.
  2. Gebruik een goede rum; Je hoeft echt niet de allerduurste rum te gebruiken in je cocktails, maar de goedkoopste flessen van de slijterij om de hoek zijn vaak van lage kwaliteit, door bijvoorbeeld goedkope ingrediënten. Koop een fles van een bekend merk, of laat je adviseren door de verkoper.
  3. Experimenteer; Cocktails zijn leuk om te maken, het hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Experimenteer met recepten, kijk wat je zelf lekker vind en verander eens een recept. Zo kom je er achter wat voor jou werkt, en wat niet.

Conclusie

Nu je deze tips hebt gelezen ben je er helemaal klaar voor! Pak je favoriete fles rum en laten we beginnen met het bereiden van deze makkelijke cocktailrecepten met rum!

Ocean Blue

Deze simpele cocktail maak je met maar drie ingrediënten en wat ijs en is perfect om te drinken tijdens zomerfeesten of poolparties. Hij is felblauw van kleur door de blue curaçao en erg aantrekkelijk, vooral als je hem garneert volgens onze tips.

Inspiratieafbeelding voor Ocean Blue Bekijk Recept

Mojito

De Mojito kan natuurlijk niet ontbreken in een lijst met Rum-cocktails. Deze klassieke cocktail heeft een diepe muntsmaak en kent veel variatiemogelijkheden, maar dit is, volgens ons, het beste recept voor een klassieke Mojito.

Inspiratieafbeelding voor Mojito Bekijk Recept

Bacardi Cola

De Bacardi Cola, ofwel de BaCo, een veelgedronken drankje onder studenten, maar ook volwassenen weten deze bekende cocktail vaak te vinden. Waarschijnlijk omdat hij een fantastische smaak heeft en bestaat uit alleen Bacardi en cola, hoe simpel wil je het hebben? Voeg wat ijs toe en je hebt de perfecte cocktail om snel te maken.

Inspiratieafbeelding voor Bacardi Cola Bekijk Recept

Mango Mojito

Deze fruitige variant op de Mojito maak je met échte mango en de ingrediënten van de "normale" Mojito. Hierdoor wordt de cocktail wat smaakvoller en nog onweerstaanbaarder. De mango en munt combineren erg goed en geven een fantastische smaakcombinatie die je een keer geprobeerd moet hebben.

Inspiratieafbeelding voor Mango Mojito Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl