Afbeelding van Vampiro

Vampiro

De Vampiro cocktail met tequila, tomatensap, sinaasappelsap en honing is zowel smaakvol als enerverend. Hoewel het de nationale cocktail van Mexico is, is hij in Europa vrij onbekend. In Latijns-Amerika is een ingrediënt te koop genaamd "Viuda de Sanchez", mocht je dit tot je beschikking hebben raden we aan dit te gebruiken in plaats van de sinaasappelsap, limoensap en Worcestershire sauce. Helaas is dit ingrediënt erg lastig te krijgen buiten Zuid-Amerika, daarom is het ingrediënt in dit recept vervangen voor deze drie.

De tequila en honing bieden een zoete, bijna romige smaak die wordt afgewisseld door de frisse tonen van de tomatensap en het sinaasappelsap. De peper en ui zorgen voor een hartige touch, bijzonder maar overheerlijk. Hij heeft iets weg van de klassieke Bloody Mary, maar de Vampiro cocktail biedt iets meer compliciteit. De Vampiro heeft zijn naam te danken aan zijn rode kleur, die erg doet denken aan bloed.

Ingrediënten

Dit recept bevat de volgende ingrediënten.

Stappen

Je maakt dit recept als volgt.

  • 1.
    Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met wat ijsblokjes
  • 2.
    Shake voor 15 seconden
  • 3.
    Zeef in een longdrinkglas gevuld met ijs en serveer direct, eventueel gegarneerd met een olijf, selderijstengel of partje limoen

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl