De Piña Colada is een cocktail die is gemaakt met kokosmelk, ananassap en witte rum. Deze drank wordt meestal geserveerd in een hoog glas met gemalen ijs. Hoewel veel mensen alleen het klassieke Piña Colada-recept kennen, zijn er vele variaties mogelijk. In de lijst hieronder hebben we er een paar voor je opgenoemd.
De piña colada werd voor het eerst geserveerd in 1954 in het Caribe Hilton hotel in San Juan, Puerto Rico, waar het werd uitgevonden door de wereldberoemde bartender Ramón "Monchito" Marrero. Het drankje is een van de meest populaire cocktails ter wereld, volgens een peiling uit 2008, en heeft zijn weg gevonden naar de populaire cultuur in gelegenheden als tv-shows (The Simpsons, Cheers) en films (Goodfellas). Het drankje is, misschien wel vanwege deze bekendheid, in 1978 uitgeroepen tot de nationale drank van Puerto Rico.
Je hebt voor de meeste recepten rum, ijs en kokosmelk of -room nodig. Soms worden de kokosmelk en rum vervangen met Malibu, maar met echte kokosnoot vinden wij het recept lekkerder.
Hoewel we hieronder allemaal mooie variaties op de Piña Colada hebben verzameld, beginnen we met het originele recept voor deze klassieke cocktail. Rum, ananassap en kokosroom is alles wat je nodig hebt voor dit tijdloze recept. En wil je zelf eens experimenteren met dit cocktailtype, dan is dit recept een goede start.
Een variant die je misschien niet zo snel verwacht, maar wel lekker is. Deze Piña Colada maak je met chocolade, om zo een romige, bruine chocoladecocktail te krijgen. Hij neemt iets meer tijd in beslag om te maken, maar die extra moeite wordt beloont met een overheerlijke cocktail
Deze cocktail maak je extra tropisch door gebruik te maken van Malibu. Deze roomsoort wordt verrijkt met cocosnootextracten, waardoor je een extra tropische smaak krijgt.
Deze mocktail maak je zonder alcohol, misschien niet wat je verwacht van een post met de titel "De beste Piña Colada recepten", maar een cocktailavond zonder alcohol kan prima! Deze cocktail is bijna niet te onderscheiden van het origineel, maar je kan er nooit te veel drinken.
Deze variatie wordt gemaakt met Amaretto, waardoor je eigenlijk een hele andere cocktail krijgt. Hij wordt bovendien gemaakt in de blender, met een hoop ijsblokjes, waardoor je qua textuur meteen een soort slush-puppie krijgt
Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.