Afbeelding van De beste Mojito recepten

De beste Mojito recepten

Geupdate op 2024-03-07

Mojito's zijn een van de meest populaire cocktails ter wereld. Er zijn talloze recepten voor mojito's, maar deze post zal zich concentreren op een paar variaties die iedereen lekker vindt. Al deze mojito's worden gemaakt met witte of donkere rum, limoensap, suiker en muntblaadjes. Zorg ervoor dat je elk recept zorgvuldig volgt, zodat je elke keer een perfect resultaat krijgt!

Wist je dat de Mojito al eeuwenlang bestaat? De cocktail vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in Havana, maar waar en wanneer hij is bedacht is onbekend. In de 17e eeuw zouden er al mensen zijn geweest die een versie van een mojito maakte met munt en alcohol, maar pas in de 21e eeuw kwam de Mojito zoals we hem nu kennen op. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit de cocktail-scene en zijn er talloze varianten. In de lijst hieronder vindt je de beste varianten die op Drankidee te vinden zijn.

Mango Mojito

We beginnen met een tropische mangococktail, een mango mojito. Een uitstekende variant van de klassieke mojito

Inspiratieafbeelding voor Mango Mojito Bekijk Recept

Blueberry Mojito

Een andere zoete variant op een traditionele mojito, de bosbes-mojito. Perfect voor als je een themafeest hebt met een nautisch thema.

Inspiratieafbeelding voor Blueberry Mojito Bekijk Recept

Mojito Raspberry

Nóg een zoete verleiding, de Raspberry Mojito. Een roodblauwe cocktail die perfect aansluit bij de eerdere overheerlijke mojito-varianten op deze pagina.

Inspiratieafbeelding voor Mojito Raspberry Bekijk Recept

Captain Morgan Ginger Mojito

Deze verassende mojito heeft een echte kick en geeft hierdoor een verassende twist aan het anders zo klassieke recept.

Inspiratieafbeelding voor Captain Morgan Ginger Mojito Bekijk Recept

Mojito

De klassieke mojito kan eigenlijk niet ontbreken op deze lijst. Hij wordt gemaakt met een paar van de simpelste ingrediënten die je in je home-bar hebt maar belooft altijd een ware smaakexplosie te worden!

Inspiratieafbeelding voor Mojito Bekijk Recept

Strawberry Mojito

Deze zoete Strawberry Mojito maak je met verse aardbeien en verse muntbladeren, waardoor je een fantastische, verse cocktail krijgt. Hij is simpel om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Bovendien heeft deze cocktail een mooie, zachtrode kleur omdat je echte aardbeien gebruikt. Als je niet te veel roert krijg je een cocktail met overloop van een dieprode bodem naar een doorzichtige bovenkant.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Mojito Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl