Afbeelding van De verkoelendste cocktails voor het Pinksterweekend

De verkoelendste cocktails voor het Pinksterweekend

Gepubliceerd op 2023-05-06

Het pinksterweekend kan ook wel worden gezien als de échte start van de zomer. Vanaf dit moment kan je onbezorgd hele dagen op het terras zitten, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En hoewel dat natuurlijk hét perfecte leven is, wordt het dan allemaal wel heel snel heel duur.

Dus wil je nou een keer niet naar het terras, maar op vrijdagavond een keer genieten in de achtertuin met een verfrissende cocktail. Of geef je een feest en weet je niet wat voor drinken je moet schenken? Met de verfrissende cocktailrecepten hieronder start je jouw zomer zeker goed!

Caipirinha

Deze ijskoude cocktail is bekend in veel restaurants en heeft wat weg van een Mojito, maar is geconcentreerder en heeft een hoger alcoholpercentage. Het is de nationale cocktail van Brazilië en bestaat uit maar een paar ingrediënten, waardoor je hem makkelijk kan maken.

Inspiratieafbeelding voor Caipirinha Bekijk Recept

Blueberry Daiquiri

Deze variant op de Daiquiri wordt gemaakt met blauwe bessen en is daardoor wat zoeter en fruitiger. Heb je nog wat blauwe bessen of bosbessen in de koelkast liggen en weet je niet wat je er mee moet? Dan raden wij aan dit recept eens te maken proberen.

Inspiratieafbeelding voor Blueberry Daiquiri Bekijk Recept

Mint Julep Light

Deze alcoholarme versie van de klassieke Mint Julep is voor iedereen die van een cocktail wil genieten, maar niet al te veel alcohol wil drinken. Eventueel kan je hem ook maken met alcoholvrije dranken, om de alcohol helemaal te omzeilen.

Inspiratieafbeelding voor Mint Julep Light Bekijk Recept

Limona Corona

Dit drankje is misschien strikt genomen geen cocktail te noemen, maar is zeker een drankje geschikt voor de zomer. Eigenlijk kent iedereen hem wel, een Corona met limoenpartje. In dit recept leer je meer over dit drankje en hoe je hem het beste kan maken.

Inspiratieafbeelding voor Limona Corona Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl