Afbeelding van De mooiste blauwe cocktails voor elk feestje

De mooiste blauwe cocktails voor elk feestje

Geupdate op 2024-03-12

Blauwe cocktails doen het altijd goed op een strandfeest, pool-party of andere zomerse gelegenheid. Ze zijn vaak fel van kleur en stevig van smaak, zoals de Blue Lagoon hieronder. Maar wist je dat er ook blauwe cocktails zijn die iets minder fel zijn, of een iets genuanceerdere smaak hebben? In de lijst hieronder vind je verschillende soorten cocktails, van makkelijk te bereiden en lekker zoet tot wat complexer van smaak en complexer in bereiding.

Deze recepten zijn perfect om te schenken tijdens een babyshower, of tijdens een tropisch feest. En wil je nou een keer een alcoholvrije cocktail, veel van onderstaande recepten kan je ook maken zonder alcohol, of bijvoorbeeld met alcoholvrije gin of wodka.

Heb je binnenkort een babyshower voor een meisje? Kijk dan ook eens naar onze lijst met De beste Roze Cocktails. Maar wil je graag een blauwe cocktail maken, kijk dan hieronder naar onze favorieten. En zoek je een cocktail voor bijvoorbeeld Saint Patrick's day? Kijk dan eens in onze lijst met groene cocktails.

Ocean Blue

We beginnen met een hele sterke cocktail, zowel in kleur als alcoholpercentage. Het is een echte eye-catcher, welke gedecoreerd mag worden op een manier die jij bij het feest vind passen

Inspiratieafbeelding voor Ocean Blue Bekijk Recept

Purple Rain Flugel

De purple rain flugel is dan misschien strikt genomen niet blauw, maar met een paar drankjes op zie je dat helemaal niet meer. Hij wordt gemaakt met onder andere een flugel-shotje, een drankje wat je eigenlijk nooit in cocktails ziet vanwege zijn feeststatus, maar wat ons betreft is dat zonde, want hij kan prima in cocktails worden verwerkt.

Inspiratieafbeelding voor Purple Rain Flugel Bekijk Recept

Blue Lagoon

Een Blue Lagoon, een oceaanblauwe cocktail (Bahama's-blauw, niet Noordzee-blauw) die van iedereen de aandacht zal trekken. Je maakt hem met Wodka, Blue Curacao en limonade, direct in het glas. Simpele ingrediënten, simpele bereiding, dat wordt genieten!

Inspiratieafbeelding voor Blue Lagoon Bekijk Recept

Bluebird

De Bluebird is een wat ingewikkeldere cocktail. Hij wordt gemaakt in een mengglas om vervolgens uitgezeefd te worden in het serveerglas, vind je dit nou te veel werk? Dan maak je hem gewoon direct mét ijs in een serveerglas, blijft hij meteen extra lang koud.

Inspiratieafbeelding voor Bluebird Bekijk Recept

Blue Dahlia

De Blue Dahlia is een cocktail gemaakt met vers fruit, je bent dus afhankelijk van je lokale supermarkt of groenteboer, want dit recept wil je écht maken met verse bosbessen.

Inspiratieafbeelding voor Blue Dahlia Bekijk Recept

Blue Hawaii

De Blue Hawaii krijgt zijn tropische smaak niet alleen van het ananassap en de kokosnootmelk die er in zitten, maar ook de rum en blue curaçao dragen bij aan het succes van dit drankje.

Inspiratieafbeelding voor Blue Hawaii Bekijk Recept

Frozen Hawaiian

Je zou misschien denken dat deze Frozen Hawaiian dezelfde ingrediënten heeft als de cocktail hierboven, maar niets is minder waar! Deze cocktail bevat iets minder alcohol, maar dat is ook niet gek, aangezien deze cocktail goed moet kunnen bevriezen.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Hawaiian Bekijk Recept

Blue Space Oddity

We eindigen de lijst met een cocktail vernoemd naar de David-Bowie hit "Space Oddity". Een aantrekkelijke blauwe cocktail die wat bijzondere ingrediënten vergt, maar heerlijk is om te drinken.

Inspiratieafbeelding voor Blue Space Oddity Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl