Afbeelding van De lekkerste tropische cocktails

De lekkerste tropische cocktails

Geupdate op 2024-03-20

Tropische cocktails zijn perfect om te drinken in de zomer. Want wanneer je een lekkere tropische cocktail maakt, dan hoef je toch niet meer op zomervakantie? Tropische cocktails zijn vaak zoet, fruitig en zitten vol met kleur. Recepten voor tropische cocktails bevatten vaak kokos, ananas of rum, waardoor je je bij het drinken van de cocktail meteen op een tropisch oord waant.

Een goed voorbeeld van een tropische cocktail is de Piña Colada, een cocktail met rum, ananassap en kokos. Of denk aan de Sex on the Beach, een prachtige cocktail die je maakt met sinaasappelsap, cranberrysap en wodka. Lees snel verder, want in dit artikel hebben we de lekkerste, zoetste en mooiste tropische cocktails verzameld die jij in een handomdraai thuis kan maken.

Space Odyssey

Deze eerste cocktail klinkt misschien niet heel tropisch, maar door het gebruik van fruit en Malibu is hij dat zeker wel!

Inspiratieafbeelding voor Space Odyssey Bekijk Recept

Polaroid

Deze felblauwe cocktail wordt gemaakt met munt en blue Curaçao en is lekker zoet en fruitig. Hij valt op door zijn felblauwe kleur, waardoor hij eigenlijk onweerstaanbaar wordt.

Inspiratieafbeelding voor Polaroid Bekijk Recept

Mai Tai

Wie kent hem niet, de Mai Tai? Misschien wel een van de meest bekende cocktails op de wereld. Een grote rol in deze cocktail is weggelegd voor rum, een écht topingredient als je een zomerse cocktail wil maken. Hij is waarschijnlijk in Amerika gemaakt, en is een relatief oude cocktail, aangezien het originele recept al meer dan 80 jaar geleden is beschreven.

Bekijk Recept

Bailey's Banana Colada

Deze zoete cocktail maak je met een verse banaan, banenlikeur en baileys likeur. Deze ingrediënten maken samen een perfecte, romige maar vooral tropische cocktail die je ook perfect als dessert kan drinken. Hij is lichtgeel van kleur en is perfect als onderdeel van jouw volgende tropische tuinfeest.

Inspiratieafbeelding voor Bailey's Banana Colada Bekijk Recept

Piña Colada

De Piña Colada, wie kent hem niet? Deze tropische cocktail maak je met ananas, kokos en rum, drie ingrediënten die je meteen zullen transporteren naar een tropisch oord. Hij is koel en verfrissend en perfect om te drinken op het strand, in een tuinstoel of aan het zwembad.

Inspiratieafbeelding voor Piña Colada Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl