Afbeelding van De lekkerste oranje cocktails

De lekkerste oranje cocktails

Geupdate op 2024-06-27

Nederland is oranje, en oranje is Nederland. Van voetbal tot F1 en van hockey tot Koningsdag, er zijn talloze evenementen waarbij alle Nederlandsers hun oranje shirt uit de kast halen en de straat versieren met oranje vlaggetjes.

Een andere, beetje vreemde traditie, is het serveren van oranje eten en drinken. Denk aan oranje tompoezen, taarten en Bossche bollen. Álles wordt oranje gemaakt rond Koningsdag, EK's en WK's, inclusief cocktails. Hoewel er veel oranje cocktails bestaan, hebben we hieronder de lekkerste op een rijtje gezet.

Frozen Peach Bellini

Deze verfrissende cocktail is perfect voor hetere dagen. Je kan het zien als een slush puppy voor volwassenen, lekker zoet met een vleugje alcohol. Je maakt hem met perzikpuree, waardoor je zelf nog weinig hoeft te doen in de keuken.

Inspiratieafbeelding voor Frozen Peach Bellini Bekijk Recept

Sweet Air

Deze zoete cocktail wordt gemaakt met een goede hoeveelheid sinaasappelsap, daarom dat hij ook zo’n sterke sinaasappelsmaak heeft. Hij is fel oranje en het is dé perfecte cocktail voor een zonnige Koningsdag

Inspiratieafbeelding voor Sweet Air Bekijk Recept

Orange Crush

Ook de orange crush krijgt zijn kleur van een flinke dosis sinaasappelsap. Hij is echter iets simpler te maken dan de cocktail hierboven, en bevat maar drie ingrediënten.

Inspiratieafbeelding voor Orange Crush Bekijk Recept

Mimosa

De mimosa, een echte klassieker. Deze cocktail kan je drinken bij het ontbijt, om je dag goed te beginnen, of tijdens een brunch of lunch met vrienden of familie. Hij is feloranje en erg smaakvol

Inspiratieafbeelding voor Mimosa Bekijk Recept

Bocci Ball

Deze knaloranje cocktail maak je met amaretto en sinaasappels. De amaretto heeft een licht bittere smaak, terwijl de sinaasappels juist zoet en fruitig zijn, hierdoor krijg je een overheerlijke smakencombinatie die bij ons altijd wordt gewaardeerd tijdens wedstrijden van het oranje elftal.

Inspiratieafbeelding voor Bocci Ball Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl