Afbeelding van De lekkerste Fizz-cocktails

De lekkerste Fizz-cocktails

Gepubliceerd op 2022-11-15

De familie van Fizz-cocktails is breed, heel breed, dat is omdat een cocktail al snel aan de eisen van een fizz voldoet, namelijk: Er moet een zuurtje inzitten (Citroen- of limoensap) en bruiswater.

De eerste verwijzing naar een Fizz-cocktail werd gemaakt in een boek uit 1876 van Jerry Thomas: 'Jerry Thomas' Bartenders Guide'. Hier stonden vier van deze recepten in. Vanaf 1900 groeiden de populariteit van deze drankjes, voornamelijk in Amerika, met als grootste publiekstrekker de Gin Fizz. Naar verluid was deze cocktail zo populair dat er in New Orleans zelfs werd afgewisseld achter de bar om dit drankje te schudden. In de lijst hieronder hebben we een paar van onze favoriete Fizz-cocktails opgenomen.

Gin Fizz

We beginnen met de klassieke Gin Fizz, een cocktail met maar vier ingrediënten (Gin, suikerwater, citroensap en bruiswater) welke super makkelijk te maken is. Vind je dit recept te saai, probeer dan een van de cocktailrecepten hieronder, die vrijwel allemaal voortbouwen op dit bewezen recept.

Inspiratieafbeelding voor Gin Fizz Bekijk Recept

Chicago Fizz

Dit recept wordt niet gemaakt met Gin, maar met witte rum en port, waardoor je al begint met de heerlijke smaken van deze twee dranken. Door een eiwit toe te voegen breng je een hoop luchtigheid in dit drankje en krijg je een mooie, hoge schuimkraag.

Inspiratieafbeelding voor Chicago Fizz Bekijk Recept

Tequila Fizz

Deze Tequila Fizz wordt gemaakt met onder andere Tequila en een eiwit, waardoor je niet alleen een hele andere smaak krijgt, maar net zoals de cocktail hierboven ook een flinke schuimkraag. Leuk om te presenteren en leuk om te maken.

Inspiratieafbeelding voor Tequila Fizz Bekijk Recept

Royal Gin Fizz

De Royal Gin Fizz is gebaseerd op de klassieke Gin Fizz, maar dan met een dosis eiwit, waardoor je net zoals een paar andere cocktails in deze lijst een goede schuimkraag krijgt. Vergeet niet goed te schudden, zodat het eiwit goed de kans heeft om op te schuimen en niet vloeibaar blijft.

Inspiratieafbeelding voor Royal Gin Fizz Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl