Afbeelding van De lekkerste cocktails vernoemd naar een land of plaats

De lekkerste cocktails vernoemd naar een land of plaats

Geupdate op 2023-09-08

Sommige cocktails worden gemaakt omdat ze lekker klinken, andere cocktails worden gemaakt met traditionele regionale ingrediënten en weer andere cocktails zijn al sinds jaar en dag geassocieerd met een bepaalde plek. In deze lijst vind je ze allemaal!

Texas Rattlesnake

Deze cocktail is vernoemd naar de Texaanse ratelslang, een uiterst giftige slang die leeft in het zuidelijke deel van Noord-Amerika. De ingrediënten in deze cocktail zouden, naar verluid, een slangenbeet moeten genezen, net zoals in de klassieke Rattlesnake cocktail, maar in dit recept met een Texaanse twist.

Inspiratieafbeelding voor Texas Rattlesnake Bekijk Recept

London Town

De London Town is gemaakt met, hoe kan het ook anders, gin, het liefste London Dry. Hij is redelijk simpel om te maken en heeft een niet al te uitgesproken smaak, is licht zoet en door dit alles makkelijk te drinken.

Inspiratieafbeelding voor London Town Bekijk Recept

Russian Spring Punch

Deze cocktail is opgenomen in de IBA-lijst van klassieke cocktails, waardoor vrijwel iedereen hem kent. Hoewel de naam misschien controversieel is, is de cocktail zelf een echte klassieker die je een keer geprobeerd moet hebben!

Inspiratieafbeelding voor Russian Spring Punch Bekijk Recept

French Martini

De French Martini is niet bedacht in Parijs, Lyon of Marseilles, maar in een bar in New York, in 1980. Enkele jaren later was hij in elke bar in de stad te vinden, en dat is ook niet gek. Het is een lekker fruitige cocktail met maar drie ingrediënten.

Inspiratieafbeelding voor French Martini Bekijk Recept

Havana Cocktail

Deze cocktail wordt gemaakt met rum, ananassap en citroensap en heeft een tropische vibe. Wil je nog wat extra's toevoegen? Gebruik dan Malibu in plaats van witte rum, om zo een kokosnootsmaak toe te voegen.

Inspiratieafbeelding voor Havana Cocktail Bekijk Recept

French 75

Deze cocktail is bedacht rond de eerste Wereldoorlog, in 1915. Het verhaal gaat dat hij zo'n krachtige kick heeft, dat het voelt alsof je wordt geraakt door een Frans 75 mm geweer.

Inspiratieafbeelding voor French 75 Bekijk Recept

White Russian

De White Russian is nog een klassieke cocktail, gemaakt met koffie, Koffielikeur en room, is al sinds jaar en dag bekend, maar de film “The big Lebowski” heeft de cocktail nieuw leven in geblazen.

Inspiratieafbeelding voor White Russian Bekijk Recept

Kentucky B And B

De Kentucky B en B is natuurlijk vernoemd naar de Amerikaanse staat Kentucky, waar vele whiskey’s worden gemaakt, een van de twee ingrediënten in deze cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Kentucky B And B Bekijk Recept

San Francisco

Deze cocktail heeft een super leuk uiterlijk en een super verassend innerlijk. Hij wordt gemaakt met onder andere bananenlikeur en grenadine, ingrediënten die elkaar tegen de verwachting van de meeste mensen weten aan te vullen in dit super lekkere recept.

Inspiratieafbeelding voor San Francisco Bekijk Recept

Cape Codder

Deze cocktail is uiteraard vernoemd naar het schiereiland Cape Cod in de Verenigde Staten. Hij is bedacht door Ocean Spray als cocktail met als hoofdingrediënt cranberrysap, een besje dat veel in dit deel van Amerika wordt geteeld.

Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl