Afbeelding van De beste cocktails met Aardbei

De beste cocktails met Aardbei

Geupdate op 2024-03-15

Aardbeien zijn niet alleen lekker om zo te eten, je kan ze ook goed gebruiken in cocktailrecepten. Denk bijvoorbeeld eens aan de Strawberry Daiquiri, een relatief simpele cocktail met wodka, aardbeien, suikersiroop en limoensap. Of denk aan een Strawberry Mojito, een variant op de klassieke Mojito met aardbeien, waardoor het drankje een stuk zoeter wordt en een prachtige kleur krijgt.

Cocktails met aardbeien bevatten vaak ook andere ingrediënten, zoals basilicum (zoals in de Strawberry Gin Smash) of andere zomervruchten. Deze ingrediënten passen goed bij de smaak van aardbeien. Bovendien smaakt basilicum niet alleen lekker bij aardbeien, de groene blaadjes steken ook goed af tegen de rode kleur van de aardbeien.

Ben je benieuwd welke cocktails je allemaal kan maken met verse aardbeien? Lees dan verder en bekijk onze beste cocktailrecepten met aardbeien.

Frozen Strawberry Daiquiri

De strawberry daiquiri is een bekende cocktail met aardbei, deze slush-puppie achtste cocktail is ideaal op een warme zomerdag vanwege de grote hoeveelheid ijs. Pas wel op, want de alchohol komt hard aan!

Inspiratieafbeelding voor Frozen Strawberry Daiquiri Bekijk Recept

Strawberry Crush 43

Likeur 43, wie kent het niet, de likeur met 43 geheime ingrediënten. In deze overheerlijke cocktail heeft dit ingredient een belangrijke rol, de zoete smaak van de likeur gaat namelijk goed samen met de zoete smaak van de aardbeien, daarom is deze Strawberry Crush ook een van onze favorieten

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Crush 43 Bekijk Recept

Strawberry Gin Smash

Deze rode cocktail maak je met aardbeien en basilicum, twee ingrediënten die elkaar perfect aanvullen. De zoete smaak van de verse aardbeien past perfect bij de smaak van de basilicum, en de groene kleur van de verse basilicumblaadjes valt goed op in deze lichtrode cocktail.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Gin Smash Bekijk Recept

Pink Gin and Tonic

Deze variatie op de bekende Gin And Tonic maak je met gin, tonic en verse aardbeien. De aardbeien geven de gin & tonic een extra zoete smaak en een mooie roze/rode kleur. Deze cocktail heeft wat meer smaak dan een traditionele gin and tonic en is perfect voor mensen die van zoetere cocktails houden.

Inspiratieafbeelding voor Pink Gin and Tonic Bekijk Recept

Strawberry Daiquiri

Deze ijskoude cocktail maak je ook met verse aardbeien, samen met wodka, suikersiroop en wat limoensap. Hij is koud, maar niet zo koud als een Frozen Strawberry Daiquiri, die je in de blender maakt. Deze Strawberry Daiquiri maak je in een handomdraai en is een echte allemansvriend.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Daiquiri Bekijk Recept

Frosé

Deze kan eigenlijk niet ontbreken in de lijst met cocktails met aardbei, de frosé (een afkorting voor frozen rosé) maak je met verse aardbeien, wodka, een lekkere rosé, wat suikersiroop en grenadine. Ook deze cocktail is zoet, mooi van kleur en lekker om te drinken, bovendien heeft hij een lekkere bubbel, die niet veel cocktails hebben.

Inspiratieafbeelding voor Frosé Bekijk Recept

Strawberry Basil Daiquiri

Deze Strawberry Basil Daiquiri lijkt erg op bovenstaande Frozen Strawberry Daiquiri, maar deze non-frozen variant maak je in een cocktailshaker en serveer je als een normale cocktail. Je maakt hem met aardbeien, basilicum witte rum en suikersiroop en de combinatie van de verse aardbeien en basilicumblaadjes maken deze cocktail tot een ware hit.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Basil Daiquiri Bekijk Recept

Strawberry Mojito

Deze cocktail maak je als een normale Mojito, maar voordat je begint voeg je enkele aardbeien toe aan het cocktailglas. Door deze te muddelen krijgt de uiteindelijke cocktail een mooie, roze kleur en smaakt hij niet alleen naar munt, maar ook naar overheerlijke aardbeien.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Mojito Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl