Afbeelding van Dit worden de lekkerste cocktails voor de zomer

Dit worden de lekkerste cocktails voor de zomer

Geupdate op 2024-02-29

De zomer komt er weer aan. En dat betekend: Cocktail-tijd! Met onderstaande recepten weet je zeker dat jij goed bent voorbereid op aankomende zomer. Haal alvast wat van de ingrediënten in huis, zodat je goed bent voorbereid, mocht er opeens iemand vragen om een lekker drankje.

Cocktails zijn bij uitstek geschikt om in de zomer te drinken. In de warme zomermaanden is een verkoelende, huisgemaakte cocktail hét ideale middel om even af te koelen en lekker te genieten. Met een koud drankje in je hand, zoals de Frozen Strawberry Daiquiri, voelt de achtertuin ineens een stuk rustiger, het balkon een stuk ruimer en het dakterras een stuk groener.

De meeste zomercocktails worden trouwens gemaakt met vers fruit, daardoor wordt je cocktail een échte dorstlesser. Aardbeien, frambozen en bosbessen zijn enkele van de meest gebruikte fruitsoorten in cocktails, maar wist je dat watermeloen ook veel wordt gebruikt? We hebben er zelfs een heel artikel over geschreven: Zomercocktails met Watermeloen.

In deze lijst zijn enkele cocktailrecepten opgenomen die wij zelf perfect vinden om in de zomer te drinken. Dit zijn echter lang niet alle cocktails die lekker zijn in de zomer, we hebben honderden recepten met foto en uitleg, dus het zou zomaar kunnen dat er eentje tussen zit die jij nóg lekkerder vind. Kijk dus vooral eens rond tussen Alle Recepten.

Margarita

De Margarita, een van de bekendste cocktails in de wereld, is een uitstekende cocktail om in de zomer te drinken. Hij is lekker verkoelend en geeft je een echte kick. Bovendien zorgt de zoutrand niet alleen voor een mooie cocktail, maar houdt het ook je zoutniveau op peil op hete dagen.

Inspiratieafbeelding voor Margarita Bekijk Recept

Spritz

De Spritz, wie kent hem niet. Een van de beroemdste cocktails en een veelgedronken drank in de zomer. Vaak gemaakt met Aperol, maar ook te maken met andere dranken, zoals ook in dit recept te lezen is.

Inspiratieafbeelding voor Spritz Bekijk Recept

Frozen Strawberry Daiquiri

Deze strawberry daiquiri is door de grote hoeveelheid ijs een ideale cocktail om in de zomer lekker af te koelen. Hij heeft de textuur van een slush-puppy en is super smaakvol. Hij heeft een duidelijke aardbeiensmaak en is het lekkerst als je hem garneert met wat verse aardbeien

Inspiratieafbeelding voor Frozen Strawberry Daiquiri Bekijk Recept

Piña Colada

De Pina Colada is misschien wel een van de bekendste zomercocktails en heeft een sterke tropische vibe. Dit is een super simpel recept maar is wél super lekker om te drinken

Inspiratieafbeelding voor Piña Colada Bekijk Recept

Sex on the Beach

De Sex on the Beach is een makkelijk drinkbare cocktail met veel verschillende fruitsmaken. Je maakt hem met peach schnapps, sinaasappelsap en cranberrysap, gemengd met wodka. Deze combinatie zorgt voor een fruitige smaak en is perfect om in de zomer te drinken.

Inspiratieafbeelding voor Sex on the Beach Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl