Afbeelding van De beste Roze Cocktails

De beste Roze Cocktails

Geupdate op 2024-03-12

Roze cocktails, ze stralen zoetheid, simpelheid en liefde uit en nodigen je uit om ze te drinken. Roze cocktails hoeven overig niet altijd simpel en zoet te zijn, de cocktails hieronder hebben verschillende levels van moeilijkheid en totaal verschillende smaken. Sommige zijn felroze en super zoet, terwijl andere recepten wat milder van smaak en uiterlijk zijn. Op onze website hebben we tientallen recepten voor roze cocktails, maar de cocktails hieronder zijn onze absolute favorites.

Of je nou op zoek bent naar een cocktail voor een 21-dinner, een Barbie-feest of een andere feestelijke gebeurtenis. Hieronder vind je de beste, lekkerste en felste roze cocktails die we hebben gepubliceerd. Cocktails mét alcohol, maar ook enkele cocktailrecepten zonder alcohol, oftewel "Virgin Cocktails", leuk voor een babyshower, of andere evenementen waar er waarschijnlijk geen alcohol wordt gedronken. En ben je op zoek naar een blauwe cocktail voor een feest? Kijk dan eens naar onze lijst met De mooiste blauwe cocktails voor elk feestje.

Pink Gin

De Pink Gin is waarschijnlijk het simpelste recept in deze lijst, maar dat is ook niet gek als je alleen gin, bitters en ijs nodig hebt. Ben je een gin-liefhebber? Dan raden we dit recept aan om eens te proberen!

Inspiratieafbeelding voor Pink Gin Bekijk Recept

Pink Lady

De Pink Lady wordt niet gemaakt met appels met eenzelfde naam, maar met Gin, grenadine, room en een eiwit. Omdat je alle ingrediënten in een shaker husselt, krijgt de cocktail door de toevoeging van het eiwit een lekker luchtige textuur.

Inspiratieafbeelding voor Pink Lady Bekijk Recept

Pink Gin and Tonic

De Gin and Tonic is misschien wel een van de meest gedronken cocktails ter wereld. Hij is over de hele aardbol bekend en is simpel om te maken, maar kent talloze variaties (daar kan je alles over lezen in De beste Gin en Tonic variaties), daar is deze er een van.

Inspiratieafbeelding voor Pink Gin and Tonic Bekijk Recept

Watermelon Julep

Deze roze watermeloencocktail wordt gemaakt met onder andere bourbon en watermeloensap, ingrediënten die je niet snel samen verwacht, maar in deze cocktail toch aardig goed met elkaar samen werken.

Inspiratieafbeelding voor Watermelon Julep Bekijk Recept

Raspberry Mule

De Raspberry Mule, gebaseerd op de klassieke Moscow Mule, is een aangename, zoete, roze cocktail met naast hints van munt ook hints van frambozen en wodka.

Inspiratieafbeelding voor Raspberry Mule Bekijk Recept

Frozémonade

De Frozémonade is een cocktail gemaakt van rosé (wijn), ijs en suikersiroop. Eigenlijk is het een soort slush-puppie voor volwassenen. Het is een heerlijke cocktail voor elke warme zomerdag maar vergt wel wat voorbereiding.

Inspiratieafbeelding voor Frozémonade Bekijk Recept

Pink Penocha

Met dit recept maak je in een keer een hele pitcher met cocktails, goed voor 6, 7, 8 of 9 glazen (ligt er aan hoe vol je je glazen schenkt 🤷‍♂️). De alcohol komt niet van wodka, gin of een andere traditionele drank, maar van Everclear, een soort moonshine, een drank geproduceerd in Amerika, zonder smaak met een hoog alcoholpercentage. Hierdoor proef je vrijwel alleen de andere ingrediënten die je toevoegt.

Inspiratieafbeelding voor Pink Penocha Bekijk Recept

Strawberry Margarita

Deze halfzoete cocktail is afgeleid van de klassieke Margarita, maar wordt gemaakt met verse aardbeien. Door deze rode vrucht krijgt deze cocktail een dieproze kleur en een overheerlijke, fruitige smaak.

Inspiratieafbeelding voor Strawberry Margarita Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl