Afbeelding van De beste cocktails voor pasen

De beste cocktails voor pasen

Geupdate op 2024-03-19

Met Pasen vieren we traditioneel de heropstanding van Jezus, maar tegenwoordig is Pasen veel meer dan dat. We vieren het begin van de zomer, we gaan met de hele familie een dagje weg of gaan juist met z’n 2en een romantisch weekendje weg. Wat je ook gaat doen, met onderstaande cocktails komt jouw Pasen helemaal goed!

De cocktails in deze lijst zijn perfect om met pasen te serveren. Sommige cocktails maak je met eieren (zoals de Albemarle Fizz), terwijl andere weer een felgele kleur hebben (zoals de Paradise). Hierdoor kan je ze bijvoorbeeld goed gebruiken tijdens een paasbrunch, maar ook bij andere paas-gerelateerde activiteiten sluiten ze goed aan. Lees snel verder voor onze aanbevelingen voor cocktails die je tijdens pasen kan serveren.

Gin And Orange

Deze knalgele cocktail doet een beetje denken aan een Gin and Tonic, maar dan met sinaasappelsap. Hij is smaakvol, zoet en overheerlijk!

Inspiratieafbeelding voor Gin And Orange Bekijk Recept

Keep Smiling

Van deze cocktail wordt je gewoon vrolijk! Ook deze cocktail is geel, opvallend en rijk van smaak. Hij is misschien iets té tropisch, maar er komt een paasweekend met goed weer aan, dus wat ons betreft mag dat gewoon.

Inspiratieafbeelding voor Keep Smiling Bekijk Recept

Chelsea Vodka Gimlet

Deze groene cocktail trekt zeker de aandacht. Hij bevat redelijk wat alcohol, dus je moet er niet het hele paasweken op teren, maar af en toe een extra sterke cocktail moet kunnen, toch?

Inspiratieafbeelding voor Chelsea Vodka Gimlet Bekijk Recept

Orange Crush

Deze oranje cocktail wordt gemaakt van, hoe kan het ook anders, sinaasappels. Ook deze bevat een redelijke hoeveelheid alcohol, maar je kan bij dit recept prima met de verhouding spelen

Inspiratieafbeelding voor Orange Crush Bekijk Recept

Paradise

Deze kleurrijke cocktail draagt de naam “Paradise”, dus de verwachtingen worden meteen hoog gelegd. Ook deze wordt gemaakt met sinaasappels, naast nog twee minder bekende ingrediënten.

Inspiratieafbeelding voor Paradise Bekijk Recept

Mimosa

De mimosa, een klassieker onder de klassiekers. Hij wordt gemaakt met maar twee ingrediënten, en het is een van de weinige cocktails die je zonder schaamte al bij het ontbijt kan drinken. Proost!

Inspiratieafbeelding voor Mimosa Bekijk Recept

Ipamena

Deze geel/oranje cocktail maak je zonder alcohol, het is dus een mocktail. Hoewel er geen alcohol inzit, hoort hij zeker wel thuis op deze lijst. Het is namelijk een lekker verfrissende alcoholvrije cocktail die je maakt met passievruchtsap, ginger ale en bruine suiker, drie ingrediënten die elkaar goed aanvullen.

Inspiratieafbeelding voor Ipamena Bekijk Recept

Albemarle Fizz

Deze bruisende cocktail maak je met een eiwit, hierdoor krijgt deze roze cocktail een dikke, witte schuimkraag bovenop die goed afsteekt bij de kleur van de cocktail. De verse frambozen zorgen voor een fruitige smaak, die goed combineert met de gin. Het citroensap en de suikersiroop maken de cocktail helemaal af.

Inspiratieafbeelding voor Albemarle Fizz Bekijk Recept

Lemon Cheesecake

Nóg een felgele cocktail. Deze Lemon Cheesecake maak je met likeur 43, limoncello en citroensap, drie ingrediënten die elkaar goed versterken. Je kan hem serveren tijdens de maaltijd, maar ook gebruiken als dessert of aperitief.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Cheesecake Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl