Afbeelding van De beste alcoholvrije cocktails

De beste alcoholvrije cocktails

Geupdate op 2024-03-18

Hoewel we vooral recepten verzamelen van cocktails mét alcohol, kan het natuurlijk ook geen kwaad om een cocktail zonder alcohol te maken. Daarom hebben we op deze pagina de beste cocktails zonder alcohol verzameld. Misschien ben je zwanger, misschien kan je niet tegen alcohol, of misschien wil je gewoon een avondje geen alcohol drinken, maar heb je wel zin in een cocktail. Op deze pagina vindt je de beste alcoholvrije cocktailrecepten. En ben je nou op zoek naar een cocktailrecept mét alcohol, kijk dan eens in onze groeiende lijst met cocktailrecepten.

Wist je trouwens dat er tegenwoordig veel meer mogelijk is op het vlak van alcoholvrije cocktails? Veel distilleerderijen en brouwerijen maken tegenwoordig alcoholvrije varianten van de likeuren en dranken waar ze om bekend staan. Zo kan je bijvoorbeeld een Mojito maken die exact hetzelfde smaakt als het origineel, maar zonder alcohol.

Tropical Colada - De Alcoholvrije Piña Colada

We beginnen meteen met een fantastische alcoholvrije cocktail. Deze Tropical Colada smaakt bijna exact hetzelfde als een Piña Colada met alcohol, maar hij is volledig alcoholvrij. Je maakt hem met ananassap, kokoscrème en limoensap, met een ananaspartje ter decoratie. Je waant je meteen in tropische sferen als je hier een slok van neemt.

Inspiratieafbeelding voor Tropical Colada - De Alcoholvrije Piña Colada Bekijk Recept

Clarabella Mocktail

Deze fruitige mocktail maak je met ananassap en vruchtensiroop. Het is een perfecte alcoholvrije cocktail om te drinken met oud en nieuw. Hij is feestelijk, smaakvol en erg aantrekkelijk. Bovendien kan je hem snel maken, en in grote hoeveelheden, dus je deelt hem snel uit aan iedereen die op jouw feest aanwezig is.

Inspiratieafbeelding voor Clarabella Mocktail Bekijk Recept

MangoMocktail

In deze romige, alcoholvrije cocktail is een belangrijke rol weggelegd voor mango en yoghurt, twee heerlijke ingrediënten die in dit recept garant staan voor een opvallende, gele mocktail. Hij is zoet van smaak, lekker romig en fruitig en is perfect als je op zoek bent naar een tropische, alcoholvrije cocktail.

Inspiratieafbeelding voor MangoMocktail Bekijk Recept

Ipamena

Deze geeloranje cocktail maak je met passievruchtsap en ginger ale, twee ingrediënten die elkaar verassend goed aanvullen. Omdat je hem garneert met muntblaadjes en eventueel een limoenpartje heeft hij een chique uitstraling, waardoor het net een echte cocktail lijkt.

Inspiratieafbeelding voor Ipamena Bekijk Recept

Virgin Caipirinha

Deze alcoholvrije variant op de klassieke Caipirinha maak je met sinaasappelsap en iced tea. Hij ziet er prachtig uit en lijkt net op een echte cocktail, maar er zit 0% alcohol in. Hij is dus perfect voor iedereen die even geen alcohol drinkt of wil drinken.

Inspiratieafbeelding voor Virgin Caipirinha Bekijk Recept
Foto van de auteur

Over de Auteur

Tim

Tim is de oprichter van Drankidee en heeft veel van de recepten op de website geschreven. Hij studeert momenteel, maar houdt er van om in het weekend een lekkere cocktail te maken, voor zichzelf of voor zijn vrienden.

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl