Afbeelding van Cocktails met een prachtig kleurverloop

Cocktails met een prachtig kleurverloop

Gepubliceerd op 2022-11-14

Cocktails zijn van zichzelf natuurlijk al prachtig om naar te kijken, maar sommige recepten hebben net dat beetje extra. Door bepaalde ingrediënten te gebruiken, of een speciale schenktechniek, krijg je een mooi kleurverloop, waar de zonsopgang nog wat van kan leren! Hoewel er veel voorbeelden zijn met een kleurverloop van oranje/rood naar geel, vergelijkbaar met een zonsopgang of -ondergang, vind je in deze lijst ook cocktails met minder traditionele kleuren.

Salty Dog

Deze "Zoute Hond" klinkt totaal niet aantrekkelijk, maar wij vinden hem overheerlijk! Hij heeft maar 3 ingrediënten en is super simpel om te maken. Bovendien zijn het ingrediënten die je waarschijnlijk toch wel in huis hebt, of waar je anders heel makkelijk aan kan komen.

Inspiratieafbeelding voor Salty Dog Bekijk Recept

Tequila Sunset

De Tequila Sunset is een blauwe versie van de klassieke Tequila Sunrise, die je hieronder kan vinden. Hij wordt gemaakt met blue Curacao, waar deze indringende kleur vandaan komt.

Inspiratieafbeelding voor Tequila Sunset Bekijk Recept

Tequila Sunrise

De Tequila Sunrise is misschien wel een van de bekendste cocktails met een kleurverloop. De naam komt uiteraard van het geel-oranje-rode kleurverloop, wat lijkt op dat van een zonsopkomst.

Inspiratieafbeelding voor Tequila Sunrise Bekijk Recept

Dark and Stormy

De Dark and Stormy is gebaseerd op een klassieker, de Moscow Mule. Het kleurverloop mag dan wel niet tussen twee opvallende neon-kleuren zijn, maar hij mag van ons zeker meedoen op deze lijst.

Inspiratieafbeelding voor Dark and Stormy Bekijk Recept

Space Odyssey

Deze tropische cocktail bevat niet alleen een shotje normale rum, maar ook een shotje Malibu, een rum met kokosnootsmaak. Hierdoor krijgt deze cocktail een extra tropische smaak

Inspiratieafbeelding voor Space Odyssey Bekijk Recept

New York Sour

Deze cocktail krijgt zijn rode bovenkant door een goede scheut rode wijn, waardoor de cocktail meteen wat meer body krijgt

Inspiratieafbeelding voor New York Sour Bekijk Recept

Zipperhead

Deze bruisende cocktail wordt gemaakt met Chambord raspberry liqueur, een ingredient van hoge kwaliteit met een sterke frambozensmaak. Door de wodka en het bruiswater geef je dit recept de juiste sterkte, zowel qua alcohol en frambozensmaak.

Inspiratieafbeelding voor Zipperhead Bekijk Recept

Orange Push-up

Deze cocktail maak je in de blender met een flinke dosis ijs, waardoor je een cocktail lijkt die meer weg heeft van een slush-puppy

Inspiratieafbeelding voor Orange Push-up Bekijk Recept

San Francisco

Deze cocktail weet iedereen te verrassen met de combinatie van onder andere bananenlikeur en grenadine. Dit zijn ook de ingrediënten die in dit bijzondere recept een prachtig kleurverloop van rood naar geel geven.

Inspiratieafbeelding voor San Francisco Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl