Bijzondere cocktails met Limoncello

Gepubliceerd op 2022-11-16

Limoncello kennen we natuurlijk allemaal als dé Italiaanse citroenlikeur, maar wist je dat je er ook heerlijke cocktails mee kan maken? In dit artikel lichten we er een paar voor je uit.

Mr. Beard’s Citrus Cooler

We beginnen met een makkelijk recept, wodka, limoncello, citroensap en suikersiroop. De citroensmaak van de limoncello komt heel erg naar voren in dit recept, maar dat is ook wel wat je kan verwachten van de recepten op een pagina als deze.

Bekijk Recept

Wodka Black Basil

Deze cocktail kan worden gezien als de upscale-versie van de Citrus Cooler hierboven. Niet alleen gebruik je een premium wodka, je voegt ook wat meer smaak toe door tonic en basilicum te gebruiken.

Inspiratieafbeelding voor Wodka Black Basil Bekijk Recept

Limoncello Tonic

De Gin And Tonic kent iedereen wel, maar de Limoncello Tonic is een nieuw fenomeen. In plaats van Gin gebruik je Limoncello, waardoor je een iets mildere cocktail krijgt met een lager alcoholpercentage.

Inspiratieafbeelding voor Limoncello Tonic Bekijk Recept

Lemon Meringue Cocktail

Deze dessertcocktail krijgt zijn smaak niet alleen van de limoncello, maar ook van de Likeur 43 die er in is verwerkt. Door nog wat room toe te voegen creëer je een romige, zachte cocktail die perfect is als afsluiter van je diner.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Meringue Cocktail Bekijk Recept

Limonsecco (Limoncello met Prosecco)

Deze limonsecco bevat precies wat er je er van verwacht, het is limoncello, samen met prosecco. Deze combinatie geeft een sprankelende cocktail met een hint van citroen.

Inspiratieafbeelding voor Limonsecco (Limoncello met Prosecco) Bekijk Recept

Lemon Cheesecake

Nog een dessertcocktail, deze keer zonder room, maar mét Likeur 43. Hij lijkt hierdoor ook iets meer op een traditionele cocktail, dus kan eigenlijk ook prima buiten het dessert om gegeten worden.

Inspiratieafbeelding voor Lemon Cheesecake Bekijk Recept

Yellow Cab

Deze yellow cab is vernoemd naar de gele taxis die in New York rondrijden en wordt gemaakt met ingrediënten die iedere home-bar waarschijnlijk al voorhanden heeft liggen.

Inspiratieafbeelding voor Yellow Cab Bekijk Recept

Over Drankidee

Drankidee is dé Nederlandse site voor alles over cocktails, cocktailingrediënten en home-bar benodigdheden.

Gemaakt met ❤️ door Tim - Arendz.nl